Türkiye'de ekmek birçok insan tarafından sık sık tüketiliyor. Ancak ekmek küflenmesi pek çok insanın derdi haline dönüşebiliyor. Çünkü küflenen ekmek tüketilemez hale gelebiliyor. Öte yandan küflenmeden şikayetçi olanların bazı yöntemlere dikkat etmeleri öneriliyor. Çünkü söz konusu yöntemler, ekmek küflenmesini önleyebiliyor.
Ekmek küflenmesi birçok insanın şikayetçi olduğu konular arasında bulunuyor. Çünkü bir müddet evde saklanan ekmeklerin zamanla küflendiği görülebiliyor. Bu nedenle tüketilmez hale geliyor.
Öte yandan ekmek küflenmesini önlemeye yardımcı olabilen bazı yöntemler de bulunuyor. Çünkü söz konusu yöntemler, ekmek küflenmesini geciktirerek tüketim ömrünü artırabiliyor. İşte ekmek küflenmesini geciktirebilen yöntemlerden bazıları şu şekilde;
Ekmeklerin serin ve kuru bir ortamda saklanması faydalı olabiliyor.
Ocak veya fırından uzakta saklanması yararlı olabiliyor.
Ekmek küflenmesine karşı doğal küf önleyici kaynaklar kullanılabilir.
Ekmek poşetine veya ekmekliğe 1 diş sarımsak ya da bir miktar karanfil eklenmesi faydalı olabilir.
Dikkat: Küflü ekmeğin tüketilmemesi gerekiyor. Çünkü küflü ekmek, sağlık sorunlarını tetikleyebilir. Öte yandan küflenmiş ekmeğin koklanması da önerilmiyor. Bu durum solunum rahatsızlıklarına neden olabilir.