Küf ve rutubetten kurtulmak bu kadar kolaymış! Yıllardır boşuna uğraşmışız

Rutubet ve küf sorunu, evde istenmeyen problemler arasında gösterilir. Bu nedenle pek çok insan tarafından, ''Küf ve rutubetten kurtulmanın yolları var mı?'' sorusu araştırılıyor. Bu noktada bir yöntem, yıllardır boşuna uğraşmışız bile dedirtebiliyor. Çünkü pratik bir şekilde söz konusu sorunu çözebiliyor. Detaylar haberimizde…

Küf ve rutubet sorunu, evde genellikle istenmez. Çünkü oluştuğunda kötü bir görüntü ortaya çıkartır. Peki, bu sorunlardan kurtulmanın yolu var mı? Bu noktada bir yöntem ön plana çıkabiliyor. Çünkü pratik bir şekilde söz konusu sorunu çözerek, ''yıllardır boşuna uğraşmışız'' bile dedirtebiliyor. Öte yandan küf ve rutubetin neden oluştuğu da birçok insan tarafından merak ediliyor.

KÜF VE RUTUBET NEDEN OLUŞUR

Rutubetin oluşmasındaki sebeplerden biri, ısı farkı. Evdeki çeşitli kaynaklardan çıkan su buharı, soğuk duvarda yoğunlaşır. Oluşan su, duvar tarafından emilir ve rutubet ortaya çıkar.

Nemli duvarlar, sızıntılar, su birikintileri, havalandırma problemleri veya yetersiz izolasyon gibi sebepler, küfün büyümesi için elverişli bir ortam sağlayabilir.

KÜF VE RUTUBETTEN KURTULMANIN YOLU

Küf ve rutubetten kurtulmak için birçok farklı yöntem denenebilir. Bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken diğerleri, ''küf ve rutubetten kurtulmak bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. Söz konusu kolay yöntemlerden biri aşağıda yer alıyor.

Bir kovaya ılık su, ortalama 1 fincan beyaz sirke ve 3 yemek kaşığı karbonat koyularak karıştırılır.

Homojen olan karışım uygun bir sprey şişeye doldurulur.

Ardından küf ve rutubet oluşmuş bölgeye püskürtülür ve bir bezle temizlenir.

Bu sayede sorunun kolayca çözüldüğü görülebilir.

Not: Duvarların yapı malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple yukarıdaki yöntem mevcut duvara zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması önerilmez.