Kruvasan lezzetinde bir hamur işi! Kat kat poğaça tarifi! Çayın yanında enfes poğaça lezzeti

Kat kat poğaça kruvasan lezzetinde ve kabarıklığında. Kat kat poğaça hamuru yumuşacık oluyor. Peki çay eşliğinde severek tüketilen bu tarif nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kat kat poğaça içi için patates haşlanması gerekiyor. Bu poğaça içinde bolca baharat var. Peki kat kat enfes poğaça nasıl yapılır?

KAT KAT POĞAÇA TARİFİ

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu (10 gr'lık paket)

2 yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçi için;

1 büyük patates

Pul biber

Tuz

Arası için;

Yarım paket margarin(eritilmiş)

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

YAPILIŞI

İç harcı için, 1 büyük patatesi haşlayın. İçine pul biber ve tuz ekleyin.

Hamur için gereken malzemeleri yoğurma kabına alıp, yoğuralım.

Yumuşacık hamur elde edelim. Hamur zaten çabuk toparlanıyor. Hiç zorlanmayacaksınız.

Hamuru 12 bezeye ayıralım.

Nişasta, un karışımıyla her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım.

Üstüne eritilmiş margarini her yerine sürelim.

6 taneyi üst üste araları yağlanmış şekilde dizelim.

Diğer 6 bezeye de aynı işlemi yapalım. Üst üste koyduğumuz hamurları rulo yapıp, saralım, streçleyelim.

Hamurları üst üste koyduktan sonra tekrar açmıyoruz, açmadan rulo yapıyoruz.

Buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Dinlenmesinin sebebi hamurun yağı iyice çekip tel tel olması için.

Sonra hamurlarımızı 1 parmak kalınlığında dilimleyip, keselim.

Elimizle bastırıp, içine istediğimiz harcı koyalım.

Poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.

Daha kabarık poğaça sevenler hamura 1 çay kaşığı sulandırılmış yaş-kuru maya ekleyebilirler.