Kroket patatesten yapılan galeta unuyla hazırlanan ara öğünlerde zevkle tüketebileceğiniz atıştırmalıktır. "Kroket yapımı nasıl?" sorusunun cevabını araştıranlar için kroket tarifi ve malzemeleri haberimizde...
KROKET YAPIMI İÇİN MALZEMELER
4 adet orta boy patates
2 yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı
Karabiber ve tuz
Kızartma yağı
PATATES KROKET TARİFİ NASIL YAPILIR?
Kroket yapımına önce patatesleri haşlayarak başlayın. Haşlanan patatesleri rendeleyin. Üzerine 2 yumurta, nişasta, karabiber, beyaz peynirleri ilave edin ve tüm malzemeyi iyice yoğurun.
Hamur kıvamına gelen patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak ister silindir şekil verebilirsiniz. Şekil verdiğiniz topları önce una sonra çırpılmış yumurta sarısına, en sonunda da galeta ununa bulayın.
Derin bir tavada kızdırdığınız yağın içine una bulanmış topları yerleştirin ve ara sıra ters düz ederek kızartın. Kroketleriniz hazır. Servis tabağına istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
KROKET YANINA NE GİDER?
Ev yapımı kroketlerin yanına makarna, pilav, garnitür veya farklı soslar hazırlayabilirsiniz.