Krep ile karıştırılıyor! En kolay kahvaltılık akıtma tarifi

Kahvaltıların en doyurucu tariflerinden biri olan akıtma hem lezzetli hem de pratiktir. Birçok kişi akıtma tarifini krep ile karıştırır. Ancak akıtma krep gibi tatlı değil tuzlu ve zar gibi incecik hazırlanır. Peki en kolay kahvaltılık akıtma tarifi nasıl hazırlanır? Akıtma tarifinin püf noktaları neler? İşte kahvaltıların en çok sevileni akıtma tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Kahvaltı sofralarında en çok sevilen akıtma tarifi genellikle krep ile karıştırılabilir. Akıtma görüntüsüyle her ne kadar krep izlenimi verse de tat olarak çok farklıdır. Çünkü akıtma, krep gibi tatlı değil aksine tuzlu ve incecik bir yapıya sahip olur. Peki en kolay kahvaltılık akıtma tarifi nasıl hazırlanır?

AKITMA GÖRÜNTÜSÜYLE KREP İLE KARIŞTIRILIYOR

Hamurunun akışkan olması püf noktalarından biri olan akıtma tarifini hazırlamak çok basit. Akıtma tarifini reçel, zeytin veya peynir gibi lezzetlerle de taçlandırarak kahvaltıların gözdesi haline getirebilirsiniz. Eğer kahvaltılık nefis bir tarif arıyorsanız akıtmayı kesinlikle denemeniz gerekiyor. İşte en kolay kahvaltılık akıtma tarifi...

EN KOLAY KAHVALTILIK AKITMA TARİFİ

Malzemeler:

2 yumurta,

1 su bardağı un,

1, 5 su bardağı bardak süt,

Yarım çay bardağı sıvı yağ,

1 çay kaşığı tuz,

Hazırlanışı:

Akıtma tarifi için un ve sütü hiç topak kalmayıncaya kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağ, tuz ve yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın.

Yapışmaz tavayı ocağa alıp kızdırın. Krep tavası ile yağlamadan ve hızlıca akıtmalarınızı pişirebilirsiniz. Krep tavası yoksa yapışmaz teflon tava da kullanılabilir.

Hamurdan 1 kepçe kadar tavaya döküp, tavayı çevirerek hamuru genişletin. Tavanın büyüklüğüne göre hamur miktarı değişebilir. Bu tamamen sizin isteğinize bağlı.

Hamurun içindeki su buharlaşıp alt tarafı kızarınca spatula ile akıtmayı çevirin.

Her iki tarafı da pişen akıtmayı servis tabağına alıp tüm hamur bitinceye kadar pişirmeye devam edin.

Akıtmaları peynir, reçel, bal gibi kahvaltılık veya meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...