Kremlerle yarışacak sivilce maskesi! İltihabı söküp alıyor

Şişmiş, kırmızı ve ağrılı sivilcelerden kurtulmak zordur ama imkânsız değildir. Yüzünüzdeki sivilcenin nedeni şampuandan makyaja kadar kullandığınız birçok şey olabilir. Evde yaptığınız basit sivilce maskesiyle pürüzsüz cildinize kavuşabilirsiniz. İşte çıkmadan sivilcelere engel olan maske tarifi...

Tıkanmış gözenekler ve ölü deri sivilcelere neden olur ve sivilcelerin içi dolar. Sivilcelerden kurtulmak için aldığınız peelinglerin cildi daha fazla tahriş edebilecek kimyasallarla dolu olduğunu unutmayın. Bu yüzden sivilcelerden kurtulmak için doğal maskeleri denemekte yarar var. Sizlere kremlerle yarışacak bir sivilce maskesi hazırladık.

SİVİLCELERİ YOK EDEN YOĞURT VE BAL MASKESİ

Bir çorba kaşığı çiğ balı bir çorba kaşığı yoğurtla karıştırın. Saç çizgisine, çene çizgisine ve sivilceye yatkın diğer bölgelere özellikle dikkat ederek yüzünüze uygulayın. 10 dakika dinlendirin ve nemli bir bezle hafifçe silin.

SİVİLCELERİ YOK EDEN DİĞER YÖNTEMLER

Saç ürünleri de sivilce yapabilir. Şampuan, saç kremi, saç spreyi, jeller ve köpükler, petrol, parabenler , silikon, sülfatlar, pantenol ve diğer kimyasallar dahil olmak üzere sivilceye neden olan bileşenler içerir.

Zararlı kimyasallar içermeyen, saçları yumuşak ve kolay şekil alır hale getiren doğal şampuanları kullanın. Ardından bir miktar hindistancevizi yağı veya elma sirkesi ve esansiyel yağlardan yapılmış ev yapımı saç kremimi uygulayın.

Uyandıktan sonra, yatmadan önce ve egzersiz yaptıktan veya terledikten sonra yüzünüzü yıkamak için hafif köpüklü bir yüz temizleyici, ılık su ve parmaklarınızı (bez veya sünger değil) kullanın.

Eğer kuru hissediyorsanız yağsız nemlendirici uygulayın.

Komedojenik olmayan (su bazlı) makyaj ve yüz ürünleri kullanın.

Makyajla uyumayın.

Gün içerisinde ellerinizi yüzünüzden uzak tutun.

Sivilceleri veya kabukları temizlemeyin veya patlatmayın.

Saçlarınızı düzenli olarak yıkayın ve (yağlı olabilecek) saçlarınızı yüzünüzden uzak tutun.

Bazen bir fast food restoranında çalışmak gibi yağlı ortamlar sivilcelerin alevlenmesine katkıda bulunabilir.

Yüksek glisemik indeks diyeti olarak da adlandırılan basit şekerler ve süt ürünleri içeren diyetler de alevlenmelere katkıda bulunabilir.

Resimde ilk ne görüyorsun? Kişilik testi en sevilen özelliğinizi söylüyor! Tek soru çok yorum

Kazaktaki tüyleri süpürge gibi çekiyor! Yepyeni oluyor