Cildi yenileyen ve adeta kolajen deposu olan kelle paça çorbası çok şifalı. Peki en lezzetli kelle paça çorbası nasıl yapılır? İşte detaylar...
1 adet koyun kellesi
2 adet kuzu paçası
4 diş sarımsak
20 g acı toz kırmızı biber
30 ml sıvı yağ
10 g un
70 g süt
Kelle ve paçalar blanch edilir.
Üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde suda 3-4 saat haşlamaya bırakın.
3-4 saatin sonunda kelleyi sudan alın.
Kelle etlerini beyaz ve siyah olarak ayıklayın.
Ayıkladığınız etleri 1-1,5 cm olacak şekilde doğrayın.
Çorbanın servisi sırasında yanmaz kasenizi ocağa alın.
İçerisine yağ ile dövülmüş sarımsak ve toz kırmızı biber ekleyin.
Üzerine kelle paça etleri ve et suyundan ilave ederek kaynatın.
Ayrı bir yerde un ve sütle hazırlanan bulamaçtan 1 çorba kaşığı ilave edin. Karıştırarak biraz daha kaynatın.
Tuz oranını tercihinize göre ekleyerek servise hazır hale getirin.
1. Servis kasesini sıcağa dayanıklı olması ve sunumda daha şık olması adına, bakır seçmenizi öneririm.
2. Blanch etmek: Pişecek ürünün renginin ve görüntüsünün kaybolmaması için sıcak sudan soğuk suya yapılan şoklama işlemidir.
3. Etleri haşlamak için düdüklü tencerede kullanabilirsiniz.
4. Yemeden önce tercihen; limon, sirke, sarımsak gibi çeşitli baharatlarla tatlandırabilirsiniz.