Kremalı çilekli milföy hem gözünüze hem midenize hitap ediyor! Püf noktası krema malzemelerini çırparak eklemek

Kremalı çilekli milföy akşam oturmalarına ve çayın yanına yapabileceğiniz harika bir lezzet. Kreması ayrıca hazırlanan bu tatlının püf noktası malzemelerin topaklanmaması için iyice karıştırmak. Peki kremalı çilekli milföy nasıl yapılır?

Kremalı çilekli milföy akşam oturmalarına ve çayın yanına yapabileceğiniz harika bir lezzet. Kreması ayrıca hazırlanan bu tatlının püf noktası malzemelerin topaklanmaması için iyice karıştırmak. Peki kremalı çilekli milföy nasıl yapılır?

Kremalı çilekli milföy tadını yumuşatmak için arasına tereyağı ve süt giriyor. Kremalı çilekli milföyün görüntüsü dahi iştah açıyor. Peki bu muhteşem tatlı nasıl yapılır?

Meyveli tatlılar arasında severek tüketilen çilekli milföyün bir kez tadına bakan mutlaka tarifini istiyor. Peki bu muhteşem tatlı nasıl yapılır? İşte detaylar...

KREMALI ÇİLEKLİ MİLFÖY TARİFİ

12 adet milföy

Çilek

Pudra şekeri

Kreması için;

3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

9 yemek kaşığı toz şeker

2 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

1 paket kremşanti

Milföylerin arasına sürmek için;

2 yemek kaşığı süt

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Üstüne sürmek için;

1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Uzun olan 6 adet milföyü 2 ye bölelim.

12 adet kare milföyümüz olacak.

Milföylerin üzerine süt ve tereyağı karışımını sürelim ve bu kısım iç tarafta kalacak şekilde üçgen olarak katlayalım.

Üzerine yumurta sarısını sürelim.

180 derece de üstü kızarana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.

Milföyleri gırına attığımızda kremayı da hazırlamaya başlayalım.

Süt, un, şeker ve yumurta sarılarını derin bir tencereye alalım, kaynayana kadar karıştıralım, fokurdamaya başlayınca altını kapatalım.

Vanilya ve tereyağını ekleyelim, karıştırmaya devam edelim, sonrasında soğumaya bırakalım.

Soğuyan kremamıza kremşanti ekleyelim ve iyice çırpalım kremamız hazır.

Kremamızı sıkma torbasına alalım ve soğuyan milföyleri bıçak yardımı ile ortadan keselim.

Sadece orta kısmına kadar kesilecek tamamen ikiye bölünmeyecek.

Kestiğimiz milföylerin arasına kremamızı sıkalım ve çilekleri de üç kısma gelecek şekilde yerleştirelim.

Üzerine pudra şekeri serpelim ve servise hazır.

Afiyet olsun����