Kraliçelerin en sevdiği tatlı: Triliçe... Püf noktası şeker eriyene kadar karıştırın

Bursa'ya özgü bilinen triliçe tatlısı en özel günlerinizde kurtarıcınız olabilir. Triliçe yapmak için süt ürünlerinin tazeliğine büyük önem vermeli. Peki en lezzetli triliçe tatlısı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Triliçe keki için 6 yumurta yeterli oluyor. Triliçe karamelize süsü ile daha da lezzetleniyor. Peki triliçe nasıl yapılır? Triliçe için hangi malzemeler gerekiyor?

TRİLİÇE TARİFİ

Kek için: 6 küçük boy yumurta

1 su bardağı şeker

1 çimdik tuz

1 çay bardağı ılık su

2 su bardağı un

1 çay bardağı nişasta

2 kabartma tozu

1 vanilya

Karemel için:

1 su bardağında az şeker

1'5 su bardağı su

2 tatlı kaşığı dolusu nişasta+1 çay bardağı su

Şerbet için:

1 lt süt (1 su bardağı süt dondurucuya ayrılacak)

3 çorba kaşığı şeker

1 kutu sıvı krema (pastalar için )

2 poşet kremşanti +ayrılan 1 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı: Yumurtanın beyazı ayırıp bir fiske tuz ile çırpıyoruz kar gibi olana dek.

Diğer bit kapta yumurtanın sarısını şeker ile rengi açılana tek çırpıp üzerine hafif sıcaklıkta suyu ekleyip tekrar çırpıyoruz dikkatli olun yumurtalar pişmesin hızlı davranın.

Son olarakta un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya ekleyip tekrar çırpın. Başka kapta çırptığınız yumurta beyazını azar azar ilave edip söndürmeden karıştırın.

Yağlı kağıt serili borcama boşaltıp 150-160 c fırında pişirin.

Şerbet için 1 su bardağı ayırdığınız 1 litre sütü,şeker ve kremayı tencereye boşaltın kaynama aşamasına gelmeden ocaktan alıp ılımasını bekleyin dikkat kaynamasın.

Karamel için: Uygun kaba şekeri döküp erimesini sağlayın.

Üzerine 1'5 su bardağı suyu boşaltıp orta ateşte kaynatın paniklemeyin eriyecektir.

Tamamen şeker eridiğinde nişasta ve 1 çay bardağı su karıştırıp şekerli suya boşaltıp koyulaşana dek karıştırıp kenara alın.

Fırından çıkan kekiniz tamamen soğuduğunda ılık şekerli şerbetinizi boşaltıp tamamen emilmesi için bekleyin.

Bu sırada kremşantiyi hazırlayın ayırdığınız süt ile 2 poşet şanti tozunu çırpın sertleşene dek çırpıp bu karışımından 1 çorba kaşığı ayırın üzerini süslemek için.

Kek borcam soğuduktan sonra şantiyi her yerine eşit şekilde boşaltıp düzleyin.Üzerine soğuk karameli döküp kaplayın.

Ayırdığınız şantiyi hafif su ile akıcı hale getirip buzdolabı poşeti ile sıkıp şerit şekli verip kürdanla çizikler atıp şekillendirin.

Afiyet olsun...