AZİME KAHYA
Köz patlıcan salatası doyurucu ve lezzetli bir meze. Yemek menüsü için yapan da var, ara öğün olarak tüketen de var. İşte tadına doyamayacağınız en güzel köz patlıcan salatası tarifi ve malzemeleri...
KÖZ PATLICAN SALATASI TARİFİ MALZEMELER
4 adet patlıcan
2 adet kapya biber (isteğe bağlı)
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu (veya 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi)
Tuz
İsteğe göre maydanoz veya taze nane
KÖZ PATLICAN SALATASI TARİFİ
Patlıcanları közleyin. Patlıcanları ocakta, fırında veya mangalda közleyin. Kabukları iyice kararana kadar pişirin. Kapya biber kullanacaksanız onları da aynı şekilde közleyin.
Kabuklarını soyun. Patlıcan ve biberleri sıcak sıcak streç filmle kaplayarak ya da poşete koyarak birkaç dakika bekletin. Böylece kabukları kolayca soyulur.
Doğrayın. Kabuklarını soyduktan sonra patlıcanları ve biberleri ince ince doğrayın veya çatalla ezin. Sosu hazırlayın.
Bir kâsede ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu/nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Birleştirin.
Hazırladığınız sosu közlenmiş patlıcan ve biberlere ekleyin, güzelce harmanlayın. Servis edin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
SERVİS ÖNERİSİ
Izgara et ve tavuk yemeklerinin yanında çok iyi gider.
Soğuk meze olarak meze tabağında sunabilirsiniz.
Üzerine yoğurt gezdirerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.