Kovid'e yakalanmış biriyle aynı evde 52 kişi yaşadı! Sonuç şaşırtıcı

Kovid ve nezle arasındaki ilişkiye dair araştırmalar devam ediyor. Kovid'e yakalanmış biriyle aynı evde 52 yaşadı ve sonuçlar incelendi. Bu araştırma sıradan bir nezleye yakalanan kişinin geliştirdiği antikorların Kovid-19'a karşı koruma sağlayabileceğine işaret ediyor.

"Kovid'e yakalananlar mı nezle olur yoksa nezleden sonra mı Kovid başlar?" sorusunun cevabı son günlerde herkes tarafından merak edilirken yeni araştırmalar bu sorulara yanıt veriyor.

BBC'de yer alan habere göre Nature Communications adlı bilim dergisinde yayınlanan küçük ölçekli araştırmada, Kovid'e yakında yakalanmış biriyle aynı evde yaşayan 52 kişi inceleniyor.

Bu kişilerden nezle sonrası bağışıklığı güçlendiren antikorlar geliştirenler, Covid'e daha zor yakalanıyor görünüyor.

Uzmanlar hiç kimsenin tek başına bu tür bir bağışıklığa bel bağlamaması gerektiğini, aşının kritik önem taşıdığını özellikle vurguluyorlar.

Fakat bu araştırmanın bulgularının yine de insanın bağışıklık sisteminin virüsle nasıl savaştığını anlamakta faydalı bilgiler sunduğunu düşünüyorlar.

KORONAVİRÜSÜN SEBEP OLDUĞU NEZLE TÜRLERİ DE VAR

Kovid-19 hastalığına bir tür koronavirüs sebep oluyor ve başka tip koronavirüslerin sebep olduğu nezleler de var.

Dolayısıyla bilim insanları bu araştırmayı bazı koronavirüs tiplerine karşı bağışıklık kazanılmasının diğerlerine karşı da koruma sağlayıp sağlamadığını incelemek için yürüttüler.

Yine de yakında nezle olmuş birinin otomatik olarak Covid-19'a karşı da korunduğunu düşünmesinin yanlış olacağını, çünkü bütün nezlelere koronavirüs tiplerinin sebep olmadığını hatırlatıyorlar.

Londra'daki Imperial College'ın bilim ekibi koronavirüse maruz kalan insanların bazıları Covid olurken diğerlerinin neden hastalığa yakalanmadığını araştırmayı amaçladı.

Rüyada karın yağdığını görenler şanslı! İşte rüya tabirlerinde karın anlamı