Koronavirüsle ortaya çıkan cilt belirtileri

Koronavirüsün cildi de etkilediğini ifade eden uzmanlar, virüsten önce ciltte kaşıntı, kabarıklık ve döküntü gibi belirtilerin olduğunu söyledi.

IHA

Koronavirüsün vücutta sebep olduğu etkiler araştırılmaya devam ederken uzmanlar, cilt problemlerine karşı uyardı. İşte koronavirüsle ortaya çıkan cilt problemleri...

İHA'ya açıklamalarda bulunan Cildiye Uzmanı Dr. Şermin Ülgün, "Koronavirüs bazı hastalarda çıkmadan önce kaşıntı ve döküntü şikayeti oluyor.” dedi.

CİLT NASIL DEĞİŞİYOR?

Cildiye Uzmanı Dr. Şermin Ülgün, korona virüse yakalanan hastaların vücudunda belirli döküntülerin, kaşıntıların ve yaraların çıkabileceğini söyleyerek, şu bilgileri verdi:

KURULUK İÇİN NEMLENDİRİCİ KULLANIN

Cilt rahatsızlıkları şikâyeti olanların daha sonradan yapılan testlerinde virüs belirtileri gösterebildiğini belirten Uzm. Dr. Şermin Ülgün, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bazı hastalar da bu hastalık çıkmadan önce ilk bulgu olarak da kaşıntı ve döküntü şikayeti, vücudundan kabarıklık, kızarıklık şeklinde de bize başvuran hastalarımız olmuştur. Bunlardan daha sonra yapılan tetkikler sonucunda da hastaların Covid-19 hastası olduğu ortaya çıkmıştır. Covid dolayısıyla ellerimizi çok sık yıkamamız gerekiyor, dezenfektan çok kullanıyoruz. Buda cildimizde aşırı kuruluğa yol açıyor. Aşırı kurulukta, eğer zamanla cildimizi nemlendirmezsek, bu sefer egzamalara yol açabiliyor. Egzamalar da kaşıntıya buda bir kısır döngüye yol açıyor. Bunlarda Covid-19’un dolaylı yoldan, korunmak amacıyla ortaya çıkan hasarlarıdır. Çok sık cildimizi sabunladığımız dezenfekte ettiğimiz için mümkün oldukça cildimizi nemli tutmamız gerekiyor.”