Kornişon turşusu tarifi! Kıtır kıtır lezzetin sırrı nohut

Kornişon turşusu tarifi için son günler. Kış hazırlıklarının son aşamasındayız. Hala turşuya yatırım yapmayanlar kornişon turşusunun yapılışını araştırıyor. Bu turşunun iyi tutmasının sırrı nohutta saklı. İşte 5 adımda kıtır kıtır lezzet önerisi…

Bağışıklığı güçlendiren kış besinlerinin başında kornişon turşusu geliyor. Lezzetli olan bu probiyotik için birçok kişi kornişon turşusu tarifini araştırıyor. Peki, kıtır kıtır kornişon turşusunun püf noktası ne?

Zeytinden yumurtaya lahanadan sarımsağa kadar binlerce çeşit turşu var. Ama hala en favori kornişon turşusu...

Herkesin annesinden, teyzesinden ya da bir akrabasından, tanıdığından benimsediği bir turşu tarifi vardır. Tarif ne olursa olsun önemli olan turşunun yumuşamadan kışa ulaşması. İşte kıtır kıtır turşunun tarifi ve malzemeler...

SALATALIK TURŞUSU TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 kilo taze kornişon salatalık(çok büyük olmasın)

7 diş sarımsak

Yarım bağ maydanoz

6 yemek kaşığı iri tuz

2 su bardağı üzüm sirkesi

1 tatlı kaşığı limon tuzu

6 adet nohut

8-9 su bardağı su

KORNİŞON TURŞUSU TARİFİ

1. Salatalık turşusu tarifi için önce malzemeleri güzelce yıkayın ve temizleyin.

2. 5 kilogramlık kavanozun içine salatalıkları sıkıca doldurun. Ara ara ayıkladığınız sarımsaklardan ve 4-5 adet nohutu serpiştirin.

3. Kavanozun yarısına gelince limon tuzunu da ekleyin ve salatalıkları yerleştirin. Yine ara ara sarımsak ve nohutlardan da yerleştirin. Kavanoz dolduktan sonra en üste maydanozları doğramadan koyun.

4. Başka bir kapta tuz, sirke ve suyu karıştırın. Ardından bu karışımı kavanoza dökün.

5. Kavanozun kapağını kapatın. Su, sirke ve tuzun eşit miktarda dağılması için kavanozu bir kaç kez çevirin. Salatalık turşusunu doğrudan güneş görmeyen bir yerde 20 gün bekletin.