Korkoti sarması tarifi

Korkoti sarması tarifi merak ediliyor. Karadeniz Bölgesi'nde meşhur olan korkoti sarması karalahana ile sarılan bir dolmadır. Mısır yarmasından yapılır. İşte ''Bugün ne pişirsem?'' diyenlere korkoti sarması tarifi ve malzemeleri...

Korkoti sarması tarifi yöresel lezzetlerin başında geliyor. Karadeniz Bölgesi'nde meşhur olan korkoti sarması tarifi karalahana ile hazırlanıyor. İç harcında mısır yarması olan korkoti sarmasına bayılacaksınız.

"Bugün ne pişirsem?" diye menü araştırıyorsanız korkoti sarması sevebileceğiniz bir lezzet olabilir. İşte adım adım korkoti lezzeti...

KORKOTİ SARMASI MALZEMELER

300 gram kuşbaşı et

2 demet karalahana

3 adet soğan

3 su bardağı ince ya da orta kalın korkoti (mısır yarması)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tutam maydanoz

Pul biber

Sıvıyağ

Karabiber

Tuz

KORKOTİ SARMASI TARİFİ

Korkoti sarması tarifi için öncelikle lahanaları haşlayın. Ardından süzülmeye bırakın.

Onlar süzülürken sarmanın iç harcını hazırlayın. İç harcı hazırlarken ilk olarak korkotiyi bir kaba alıp üzerine ılık su ekleyin, yumuşamasını bekleyin.

Yumuşayan korkotinin suyunu süzüp tekrar yıkayın. Satır kıyması büyüklüğünde eti doğrayın. Genişçe bir kaba aldığınız korkotinin üzerine ilave edin.

Diğer malzemeleri de ekleyin ve güzelce yoğurun.

Kara lahanaları ortadan ikiye ayırın. Ayırma işlemi yaparken lahanaların saplarını ayırın.

İkiye böldüğünüz lahanalara iç harcı koyup düzgün bir şekilde sarın. Sarmayı tencereye dizin.

Dizmeye bitirdikten sonra kaynamış su ve bir miktar tuz ekleyin. Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılarak kısık ateşte kontrol ederek 45 dakika pişirin. Korkoti sarması akşam yemeğine hazır. Afiyet olsun...