Korelilerin zayıflık sırrı! Eti bile böyle tüketiyorlar, sabahları bağırsaklar için...

Zayıflama metotları çok konuşulan Korelilerin zayıflık sırrı bağırsakları çalıştıran ürünleri bir arada tüketmeleri. Onlar zayıflamaya sabah çorba içerek başlıyor ve bununla da bitmiyor. Eti, yemeği, yürüyüşü ve diğer öğünleri de zayıflamaya göre ayarlıyorlar. İşte Korelilerin bağırsakları harekete geçiren zayıflama metotları...

Nur Sena Sarıtaş

Zayıf ve güzel olmak Koreliler için çok önemli. Bu yüzden ne yiyip içtiklerine dikkat ettikleri gibi bağırsakları çalıştıran besinlere de ayrıca yer açıyorlar. Örneğin, eti bile marulla tüketiyorlar.

Vücutlarında yağdan eser olmayan Korelilerin bağırsakları çalıştıran bir diğer yöntemi de sabahları çorba içmeleri. Peki, hangi çorbalar? İşte Korelilerin zayıflık sırları...

KORELİLERİN ZAYIFLAMA METOTLARI

Sabah kahvaltılarında havuç ya da ıspanak çorbası tüketerek güne başlıyorlar. Bu da ister istemez bağırsakların yumuşamasına ve işlevselliğinin artmasını sağlıyor.

Öte yandan lapa pirinç yüksek oranda kalsiyum barındırır. Orta boy bir kase pirinç lapası gün boyu sizi tok tutar. Ayrıca vücut tarafından enzimlenmesi kolay olur.

Öğlen ise genellikle meyve ya da salata tüketirler. Bu da vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri kolayca karşılar. Bağırsaklar çorba sayesinde yumuşadığından neredeyse hiç kabız olmazlar.

Güne erken başladıklarından kahvaltıdan önce ya da sonra mutlaka yarım saat yürürler. Bu onların metabolizmasının neden hızlı çalıştığını kanıtlayan bir diğer sağlıklı adımdır.

Akşamları ise asla ağır yemek yemezler. Onlar eti bile marul ya da karalahana ile tüketirler. Ekmek beslenme kültürlerinde yoktur. Ekmek yerine tatlı patatesten karbonhidrat sağlarlar.

YAĞLARI YAKAN BELİ VE BASENLERİ İNCECİK YAPAN KÜR

Her öğünde neredeyse tükettikleri o karışım ise yağların cayır cayır yanmasını sağlar. Evlerimizde olan malzemelerle yapılan bu kürü her öğün tüketerek bağırsakların motor gibi çalışmasını yağların yanmasını sağlayabilirsiniz.

NOT: Bağırsak ve mide sorunu olanlar bir uzmana danışmalıdır.

MALZEMELER

İki yemek kaşığı pirinç unu

Bir yemek kaşığı su

2 yemek kaşığı pirinç sirkesi

2 yemek kaşığı elma sirkesi

4 diş sarımsak

2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil

1 yemek kaşığı soya sosu

2/5 yemek kaşığı acılı biber salçası

Bir yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı acı toz biber

3 adet yeşil soğan

2 yaprak beyaz lahana

Bir orta boy temiz kavanoz

YAPILIŞI;

Pirinç ununun üzerine bir yemek kaşığı suyu ve pirinç sirkesini ekleyip iyice karıştırın.

Havanda soyduğunuz sarımsakları iyice ezin.

Zencefili rendeden geçirerek sarımsakların üzerine koyun.

Pirinç ununun üzerine bu kez elma sirkesini döküp karıştırın.

Sonra salçaları ekleyin ve iyice karıştırmaya devam edin.

Üzeiren sarımsak ve zencefili ekleyin.

Karıştırma işlemine devam ederken toz biberi dökün. Dilerseniz bir çay kaşığı toz şeker ekleyin.

Karışım harmanlanana kadar karıştırın.

Lahana yapraklarını ve yeşil soğanları bir parmak ucu büyüklüğünde kesin.

Bu sosu üzerine döküp iyice karıştırın.

Tüm sos lahana yapraklarını ve soğanları kaplayana kadar karıştırdıktan sonra kavanoza yerleştirin.

Kavanozun ağzını havasını alarak kapatın.

Ter çevirip gölge bir yerde 7 gün boyunca bekletin.

Fermente olan karışımdan her öğün bir kaşık tüketin.