Korelilerin sağlıklı yaşamın sırrı olan kahvaltılık çorbası! Tam bir demir deposudur

Güney Kore'nin mutfak kültüründe yer alan kahvaltı öğünü tüm dünya mutfaklarına oranla biraz daha farklıdır. Koreliler kahvaltılarında çorba olmadan yemeğe başlamazlar. Biz de çay ne kadar önemliyse onlarda da demir deposu olan yosun çorbası o kadar önemlidir. Peki Korelilerin sağlıklı yaşam sırrı olan yosun çorbası nasıl yapılır? Yanıtı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Güney Kore'de yosun çorbası hem kahvaltılarda yapılır hem de doğum günleri sabahı tüketilmesi gereken bir yiyecektir. Doğum günlerinde verilen yosun çorbasının öneminin nedeni ise tarihsel bir değeri var. Kore'de açlık yaşandığında yosun çorbası sıklıkla tüketilirdi. Ayrıca içeriğinde yüksek oranda demir bulunduğundan yosun çorbasının tüketimi tavsiye edilirdi.

Kahvaltı kültürleri çok farklı olan Güney Kore'de sıklıkla tüketilen yosun çorbası sağlıklı uzun yaşamın sırrıdır. Ayrıca Koreliler ciltlerinin pürüzsüzlüklerini de yosun çorbasına borçludurlar.

YOSUN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

100 gram dama eti

Yarım yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı rendelenmiş sarımsak

10 gram kuru yosun

1 yemek kaşığı susam yağı

6 su bardağı su

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Dana etlerini küçük parmak boyutunda incecik kesin.

Bir gün önceden soya sosu ve rendelenmiş sarımsağa batırarak dolaba koyun.

Ertesi gün yosunların yumuşaması için üzerlerine ılık su ilave edin.

Akabinde orta küçüklükte bir tencere ocağa koyun.

İçerisine susam yağını koyup soya sosuna ve sarımsağa batırdığınız dana etlerini ilave edin.

Karıştırdığınız etlerin üzerine ardından tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Sularını süzüp yosunları da koyduktan sonra suları tencereye boşaltın.

Ocağın altını kısın.

40 dakika kaynamasını bekleyin.

Ardından servis edebilirsiniz.

Afiyet şifa olsun...

Filtre kahvenin vazgeçilmez ekürüsü! Orijinal acı badem kurabiye nasıl yapılır?