AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Güney Kore'de yosun çorbası hem kahvaltılarda yapılır hem de doğum günleri sabahı tüketilmesi gereken bir yiyecektir. Doğum günlerinde verilen yosun çorbasının öneminin nedeni ise tarihsel bir değeri var. Kore'de açlık yaşandığında yosun çorbası sıklıkla tüketilirdi. Ayrıca içeriğinde yüksek oranda demir bulunduğundan yosun çorbasının tüketimi tavsiye edilirdi.
Kahvaltı kültürleri çok farklı olan Güney Kore'de sıklıkla tüketilen yosun çorbası sağlıklı uzun yaşamın sırrıdır. Ayrıca Koreliler ciltlerinin pürüzsüzlüklerini de yosun çorbasına borçludurlar.
MALZEMELER
100 gram dama eti
Yarım yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı rendelenmiş sarımsak
10 gram kuru yosun
1 yemek kaşığı susam yağı
6 su bardağı su
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Dana etlerini küçük parmak boyutunda incecik kesin.
Bir gün önceden soya sosu ve rendelenmiş sarımsağa batırarak dolaba koyun.
Ertesi gün yosunların yumuşaması için üzerlerine ılık su ilave edin.
Akabinde orta küçüklükte bir tencere ocağa koyun.
İçerisine susam yağını koyup soya sosuna ve sarımsağa batırdığınız dana etlerini ilave edin.
Karıştırdığınız etlerin üzerine ardından tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
Sularını süzüp yosunları da koyduktan sonra suları tencereye boşaltın.
Ocağın altını kısın.
40 dakika kaynamasını bekleyin.
Ardından servis edebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun...