Korelilerin kahvaltı pişisi! Hotteok nasıl yapılır?

Midelerine düşkün olan Güney Koreliler çeşitli lezzetleri denemeyi severler. Bizde pişi olarak geçen tatlı pişileri hotteok'un yapılışı merak konusu oldu. Peki evde Kore usulü Hotteok nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Güney Kore'de sokak lezzeti oldukça yaygındır. Ülkemizde de benzer lezzetler bulunsa da damakta bıraktıkları tat oldukça farklıdır. Kore dizilerinden hafızamızda yer edinen bu lezzetlerin başında hotteok gelir. Hotteok tatlı pişidir.

Genellikle okula ya da işe giderken yolda alınır. Hotteok lezzetini evlerine taşımak isteyen Kore severler için pratik bir tarif hazırladık.

EVDE KORE USULÜ HOTTEOK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

4 su bardağı un

2 su bardağı ılık su

4 yemek kaşığı toz şeker

2 paket kuru maya

Bir çay kaşığı tuz

İçi için;

Bir kase kırılmış ceviz

2 yemek kaşığı tarçın

4 yemek kaşığı esmer şeker

Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI;

Bir kapta öncelikle su, şeker, tuz ve mayayı karıştırın.

Akabinde başka bir kapta olan unun üzerine yavaş yavaş bu karışımı dökerek karıştırın.

Hamurun cıvık cıvık olması gerekiyor.

Daha sonra başka bir kapta bu kez iç harcı hazırlayın.

Cevizi iyice ezin. Üzerine esmer şekeri ve tarçını döküp karıştırın.

O sırada 15 dakika dinlenen hamuru dokunmadan elinizi una bulayın.

Parça parça hamuru alın. Elinizle açıp içine karışımdan koyup kızgın yağa atın.

Tüm hamur ve iç boyunca elinizi hem una bulayın.

Afiyet şifa olsun...

Van kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi! Sucuklu soğanlı menemen tarifi