AZİME KAHYA
Koreli kadınların cilt sırları merak ediliyor. Bizim hiç tahmin etmediğimiz bazı malzemeler aslında Koreli kadınların güzellik sırrı. Bu doğal malzemeler cildi besliyor, sıkılaştırıyor ve zamanla yaşlanma belirtilerini azaltıyor. Üstelik tamamen evde bulunabilen ve hiçbir kimyasal içermeyen bu yöntemler son dönemde sosyal medyada viral oldu. Peki, Koreli kadınlar neyi yüzlerine sürüyor? Ve bu yöntem gerçekten işe yarıyor mu?
Evet, gerçekten de Koreli (ve genel olarak Asyalı) kadınların güzellik rutinlerinde kullandığı, birçok kişinin çöpe attığı bazı doğal malzemeler var.
ÇÖPE ATILAN GÜZELLİK SIRRI: PİRİNÇ SUYU
Pirinç suyu, pirinci yıkarken ya da haşlarken çıkan beyazımsı sudur. Pek çok kişi bu suyu lavaboya döker, ama Koreli ve Japon kadınlar onu doğal bir tonik ve cilt bakımı ürünü olarak kullanır.
Neden kullanılıyor?
Cildi aydınlatır
Gözenekleri sıkılaştırır
Cilt tonunu eşitler
Yaşlanma karşıtı etki sağlar
Yumuşak ve nemli bir cilt bırakır
Nasıl Kullanılır?
1 su bardağı pirinci iyice yıkayın.
Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyin, birkaç saat bekletin veya hafif haşlayın.
Ortaya çıkan beyaz suyu süzün.
Bir pamuk yardımıyla yüzünüze sürün veya sprey şişesiyle uygulayın.
3-4 gün buzdolabında saklanabilir.
DİKKAT!
Her cilt tipi için uygundur ama ilk kez kullanıyorsanız küçük bir alanda test etmeniz iyi olur.
Fermente pirinç suyu da yapılabilir; bu daha güçlü etkilidir ama dikkatli kullanılmalıdır.