Koreli aşçılar tarif soracak: Ev yapımı ramen tarifi, yumuşacık pişiyor

Evde ramen yapımını derledik. Enfes lezzetli ve yumuşacık ramen nasıl yapılır? Sağlıklı ve lezzetli ramen için birkaç malzeme gerekiyor. Mantar, zencefil, mısır... Peki lezzet deposu ramen nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir ramen tarifi. Ramen, Japon mutfağının en popüler yemeklerinden biridir ve genellikle sıcak, leziz bir et suyu içinde noodle, sebzeler ve çeşitli garnitürlerle servis edilir. İşte basit bir ramen tarifi:

Ev Yapımı Ramen Tarifi

(2 kişilik)

�� Malzemeler:

200 gram ramen eriştesi (veya normal erişte kullanabilirsiniz)

2 su bardağı tavuk suyu (veya sebze suyu)

1 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı miso (isteğe bağlı, ama lezzet katar)

1 tatlı kaşığı susam yağı

1 diş sarımsak (doğranmış)

1 dilim taze zencefil (isteğe bağlı)

1 adet haşlanmış yumurta (yarıya kesilmiş)

1 adet yeşil soğan (doğranmış)

1/2 su bardağı mantar (isteğe bağlı, doğranmış)

1/2 su bardağı mısır (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Suyu hazırlayın

Tavuk veya sebze suyunu bir tencereye alın.

Soya sosu, miso, susam yağı, doğranmış sarımsak ve zencefili ekleyin.

Karışımı kaynatın, ardından kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Suyu lezzetli bir hale getirmek için karıştırın ve tadına bakın. (Eğer tuzlu hissediyorsa, biraz daha su ekleyebilirsiniz.)

Erişteleri haşlayın

Ayrı bir tencereye su kaynatın ve ramen eriştelerini paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın (genellikle 3-5 dakika).

Erişteleri süzün ve üzerine biraz soğuk su ekleyin ki yapışmasın.

Sebzeleri ekleyin

Hazırladığınız ramen suyuna doğranmış mantar, mısır gibi sebzeleri ekleyin ve bir süre pişirin.

Servis edin

Ramen eriştelerini büyük bir kaseye koyun.

Hazırladığınız sıcak ramen suyunu ve sebzeleri üzerine dökün.

Üzerine yarıya kesilmiş haşlanmış yumurtayı yerleştirin.

Taze doğranmış yeşil soğanı ve isteğe göre kırmızı biber serpin.

Şık bir sunum için üzerine susam serpebilirsiniz.

Servis Önerisi:

Yanında tempura veya Japon usulü turşu harika gider!

Taze nori (deniz yosunu) ekleyerek rameninize Japon dokunuşu katabilirsiniz.

Püf Noktaları:

Miso, rameninize derinlik katar; eğer bulamıyorsanız soya sosuyla da gayet lezzetli olur.

Erişteyi fazla haşlamayın, daha fazla pişerse hamurlaşabilir.

Yumurtayı tavuk suyu içinde pişirerek veya klasik haşlama ile hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!