Kore'den gelen şifa kaynağı kafaları karıştırdı! Hamilelikte tüketilince tehlikeli mi olur?

Kore'nin en şifalı besinleri arasında yer alan ginsenginin fayda sağlamadığı hastalık yoktur. Çok güçlü bir besin olduğundan hamilelikte tüketilip tüketilmemesi merak edildi. Anne adaylarının merak ettiği bu durumu araştırdık. Peki Kore'nin şifa kaynağı ginseng hamilelikte tüketilebilir mi? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Hamilelikte besinler konusunda kararsız kalan anne adayları en çok Kore besini olan Ginsengiyi merak ediyor. Güçlü bir şifa kaynağı olan ginsenginin bebeğe zarar verip vermeyeceğini merak eden anne adayları için bu durumu araştırdık.

Bin bir derde deva olan ve yüzyıllar sonra ortaya çıkan ginsengi, bu kadar faydasına rağmen gebeliği riske atma ihtimalleri de var. Ancak uzmanlar yeterli tüketildiğinde faydalarının daha fazla olduğunun altını çiziyor.

GİNSENG HAMİLELİKTE TÜKETİLİR Mİ?

Güçlü bir kök olan ginsengi içeriğinde yüksek oranda antioksidan ve C vitamini barındırır. Uzmanlar faydalarının saymakla bitmediği bu besinin hamilelikte yeterli düzeyde tüketilmesini önerir. Aksi halde fazla gelen vitaminler bebeklerde DNA bozukluğuna yol açabilir.

Hamilelikte düzenli miktarda tüketildiğinde ortaya çıkan komplikasyonları engeller. Örneğin; ginsengi kemik yapısını güçlendirir. Öte yandan sinir sistemini güçlendirerek kronik yorgunluk ve ruhsal hastalıkları önler. En önemli faydası ise bağışıklığı hastalıklara karşı dipçik gibi yapması ve beyinin fonksiyonel işlevselliğini artırmasıdır.

Uzmanlar bu yüzden anne adaylarının ginsengi tüketebileceğinin hatta bunun bebeklerin gelişimine katkı sağlayacağının altını çizer.

Hamilelikte mantar yenir mi? Hamilelikte tüketilen mantar zararlı mı?