Kore cilt bakım ürünlerinin başrol maddesi Centella Asiatica nedir?

Centella Asiatica, Asya'da yaşayan ve geleneksel tıpta kullanılan son derece faydalı bir bitki. Son zamanlarda Kore cilt bakımının popülerleşmesiyle birlikte bir çok cilt bakımı ürününün içerisinde de sık sık karşılaştığımız Centella Asiatica bitkisini, eminiz ki farklı isimleriyle de mutlaka duymuş olmalısın. Madecassoside, Kaplan otu (Tiger grass) ve Gotu Kola isimleriyle de tanıyabileceğin bu bitkinin, cilt üzerinde gerçekten de mucizevi faydaları var.

Cildi iyileştirme ve yatıştırma özelliği sayesinde, Kore cilt bakımında çok popüler olan Centella Asiatica bitkisi, bizim de sıkça kullandığımız serumlar ve cica kremler içinde bulunuyor. Şimdi gel birlikte, Centella Asiatica'nın faydalarına daha yakından bakalım.

CENTELLA ASİATİCA'NIN CİLDE FAYDALARI

Centella Asiatica bitkisinin özleri, cilt bakım ürünlerinin içinde sıklıkla karşımıza madecassoside ve asiatic asit olarak çıkıyor.

Peki centella asiatica ne işe yarar? Bu bitkinin, yani madecassoside içeriğinin cildi yatıştırma, yaraları ve tahriş olmuş cildi iyileştirme özellikleri son derece etkili.

Bununla birlikte ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve koyu lekeleri giderme özelliği de anti-aging bakımda son derece etkili. Son olarak egzama, dermatit ve sedef gibi cilt hastalıklarına da iyi geldiği biliniyor.

Centella asiatica yani madecassoside içeren kremler kullanarak, kolajen üretimini destekleyerek cildinin yenilenme hızını artırabilir, yaraların ve izlerin daha çabuk iyileşmesini sağlayabilir, aynı zamanda antioksidan özelliği ile kırışıklık ve lekeler için yaşlanma karşıtı bir etki elde edebilirsin. Ayrıca bu içerik, hassas ciltlerin kullanımı için de son derece uygun.

Kısaca Centella Asiatica – Madecassoside'ın faydalarını listelemek gerekirse;

Ciltteki tahrişlerin ve yaraların iyileşmesine yardımcı oluyor.

Antioksidan özelliği ile cildi yeniliyor.

Kolajen üretimini desteklediği için kırışıklık, ince çizgi ve koyu lekeleri azaltıyor.

Cilt lekeleri, sivilce ve yara izlerini iyileştiriyor.

Cilt bariyerini güçlendirerek, atopik dermatit (Egzama) ve sedef gibi cilt hastalıklarına iyi geliyor.

Hassas ve tahriş olmuş ciltleri yatıştırıyor.

Kızarıklıkları ve kurulukları gidermeye yardımcı oluyor.