AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Köpüklü Türk kahvesi hem göze hem damağa hitap ediyor. Türk kahvesi yaparken en önemli detay ise ağır ağır pişirmek. Peki köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? İşte köpüklü Türk kahvesi yapmanın 3 püf noktası...
KÖPÜKLÜ KAHVENİN PÜF NOKTALARI
1-Suyun soğuk olması.
2- Su klorlu olmamalı.
3-Cezvenizi ocağa almadan önce kahve, şeker ve suyu 30 saniye kadar karıştırırsanız daha yumuşak bir kıvam elde edersiniz.
TÜRK KAHVESİ ÖLÇÜLERİ
1-Bir fincan için 2 çay kaşığı kahve ölçüsü.
2- Az şekerli Türk kahvesi için yarım küp şeker.
3-Orta şekerli Türk kahvesi için bir küp şeker.