Okan Kabuk
Türk kahvesi birçok insan tarafından sıklıkla tüketiliyor. Çünkü dozunda tüketildiğinde sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayabiliyor. Bunun yanı sıra lezzetli olarak gündeme geliyor. Ancak her pişirilen Türk kahvesi aynı köpükte olmuyor. Peki, bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?
Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? sorusu birçok insanın gündeminde. Ayrıca bu noktada uygulanacak bazı püf noktalar, Türk kahvesinin bol köpüklü olmasında yardımcı oluyor. İşte söz konusu püf noktalar;
Isı kontrolü olan ve ısıyı doğru ileten cezve, bol köpüklü Türk kahvesinde olmazsa olmazlar arasında işaret ediliyor. Çünkü bu şekilde pişirildiğinde hem lezzetli oluyor hem de adeta köpükten geçilmiyor.
Kahvenin lezzeti ve köpüğü, kullanılan kahve ile de alakalı. Bu noktada ince çekilmiş Türk kahvesi kullanılması öneriliyor.
Türk kahvesi yapılırken eklenen suyun oda sıcaklığında olması tavsiye ediliyor.