Köpek korkusuna 3 öneri

Birçok insan hayvanlardan korkuyor. Köpeklerden korkanların sayısı ise azımsanamayacak kadar fazla. Köpek fobisi olanlar köpeklerin önünden geçemiyor. Peki köpek fobisi nasıl atlatılır? İşte köpek korkusuna karşı 3 öneri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Köpek korkusunu yenmek isteyenler bu haber tam size göre. Birçok insan köpek saldırısına uğramamasına rağmen köpekten korkuyor. Peki köpek fobisi nasıl atlatılır? İşte köpek korkusuna karşı 3 öneri...

KÖPEKLERİN ÖNÜNDEN GEÇİN: Korkuları yenmenin ilk yolu onlarla yüzleşmektir. Bu nedenle köpek korkunuzu yenmeyi istiyorsanız köpeklerin önünden geçin.

KENDİNİZİ EĞİTİN: Köpek fobiniz varsa, köpeklerle ilgili okuyabildiğiniz her şeyi okuyun. Onları tanımaya çalışın. Bir köpek tarafından ısırılmanın aslında ne kadar nadir görülen bir şey olduğunu anladığınızda, bu korkunuzu yenmenize çok yardımcı olacak.

PROFOSYONEL YARDIM ALIN: Eğer kendiniz baş edemiyorsanız, köpek fobinizi yenmek için profesyonel yardım alabilirsiniz. Davranış bilişsel terapiler, fobilerin tedavisinde çok etkili sonuçlar yaratabiliyor. Siz de bir psikoterapi uzmanıyla görüşerek köpek korkunuzu yenmenin yolları arayabilirsiniz.