Konuşmalarınıza dikkat edin! Bebeğiniz o andan itibaren sizi duyabilir

Anne adaylarının en çok merak ettiği konulardan biri bebeklerinin kendilerini ne zaman duyduğudur. Bilim insanları o zaman dikkat çekerek konuşma ve duygular konusunda anne adaylarını unuttu. Peki anne karnındaki bebek ne zaman duymaya başlar? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bilim insanları gelişen teknolojiyle beraber anne adaylarının en çok merak ettiği soruya yanıt buldu. Bebeklerin annelerini ilk ne zaman duyduğu ortaya çıktı. Öte yandan o zamandan sonra bebekler annelerinin yaşadıkları duygulardan da çok etkilenir. Dış dünyayla iletişimi başlayan bebeklerin o süresindeki konuşmalar ve duygular konusunda bilim insanları uyarıda da bulundu.

Bebekler konuşmalar ve duyguları çok güçlü sezerler bu da onların ileri yaş duygularını ve karakterlerini etkiler.

ANNE KARNINDAKİ BEBEK NE ZAMAN DUYMAYA BAŞLAR?

Anne ve bebek arasında 9 ay boyunca çok güçlü bir bağ oluşur. Beşinci haftadan sonra ise bebeğin biraz da hareketlenmesini sağlayan seslerdir. Çünkü bu sırada orta ve dış kulaklar yapısallığını tamamladığından bebek anne karnında duymaya başlar.

Bu süre oldukça önemlidir. Ancak bebeğin sesi algılaması ise 17. haftayı bulur. Bu süreden sonra ise bebek duyusal ve duygusal olarak sesleri algılar. Özellikle ani seslere karşı hızlı tepkiler verir. Anne karnını tekmeler ya da da hareket etme oranı yükselir.

İLK KEZ KALP SESİNİ DUYAR!

Bebek ilk kez kendi kalp sesini duyar. Öte yandan annesinin bağırsaklarını algılar. Anne konuştukça titreşim halinde gelen dalgalar bebeği etkiler. Bu yüzden hafızası yeni gelişen bebek ilk duyduğu sesleri ileri yaşlarda kolayca tekrarlar.

Bilim insanları anne adayının bu yüzden duyusal sürecini çok dikkatli ilerlemesini ister. Çünkü bebek ilk kötü kelime ve duyguları anne karnında algılar. Bu durumun yaşanmaması için çocukların hafızasını güçlendiren sesler dinletilmeli ve onlarla bol bol sohbet edilmeli.

Emziren annenin uzak durması gereken besinler! Bebeklerde zeka geriliği yapıyor

D vitamini eksikliği çocukları eritiyor! Kış aylarında hayatta kalmayı sağlayan besinler