Konserve fasulye tarifi! Kış hazırlığına nefis ve kolay tarif

Fasulyeyi konserve yaparak ya da buzdolabı poşetlerine koyarak kışa hazır hâle getirebilirsiniz. Serin yerde saklanabilmesi nedeniyle fasulye konservesi kış hazırlığı için daha çok tercih ediliyor. İşte adım adım kışlık fasulye tarifi...

Kışlık fasulye hazırlığı içerisinde olanlar fasulye konservesi tarifini araştırıyor. Peki, fasulye dolaba nasıl koyulur ya da fasulye konservesi nasıl yapılır?

Yaz sebzeleri arasında taze fasulye sevilerek tüketiliyor. Kışın da sofralarda bu keyfi devam ettirmek isteyenler konserve yapıyor. Fasulyeyi ister konserve yaparak ister buzdolabı poşetlerine koyarak tüketebilirsiniz.

KONSERVE FASULYE İÇİN MALZEMELER

Taze fasulye

Domates

Konserve ya da buzdolabı poşeti

KONSERVE FASULYE TARİFİ

Konserve fasulye tarifi için hazırladığınız kavanozların kapaklarını sıcak suyla temizleyin ve kurulayın.

Domatesleri güzelce soyun ve doğrayın.

Ardından fasulyeleri de kırın ya da yarma şeklinde hazırlayın. Tamamen sizin tercihinize bağlı.

Geniş bir tencereye fasulyeleri alın ve biraz kavurun. Ardından üzerine domatesleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve domatesler suyunu salana kadar pişirin.

Birkaç dakika karıştırın. Ardından kavanozlara pay edin. Kavanozları bekletmeden kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Konserve fasulyenin püf noktası budur. Dolayısıyla her kavanozun içerisine fasulye koyar koymaz kapağını kapatın.

Bir gün bu şekilde bekeltin. Kavanozlar çevrildiğinde kapak içe doğru çöker. Aksi taktirde konserve tutmamış demektir. Tutmayan kavanozları tüketin.

Kavanozlar doğru şekilde hazırlanırsa uzun süre dayanır.