Yaparken yormayan tadarken akıllara kazınan havuçlu tarçınlı kekin yapılışını derledik. Tüm malzemelerin tahta kaşıkla karıştırılması gerekiyor. Peki bu lezzetli kek için hangi malzemeler şart? İşte yanıtı...
Farklı kek tarifi arıyorsanız havuçlu tarçınlı kek oldukça sıra dışı. İçi yumuşacık dışı çıtır olan tarçınlı kekin tarifini sizler için derledik.
HAVUÇLU TARÇINLI KEK TARİFİ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)
HAZIRLANIŞI
Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir.
Suyunu sıkmayı unutmayın!
Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın.
Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım.
Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir.
Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.