Kilosu 200 TL! Kolesterolün düşmanı

Baharda çıkan çağlayı yemek için sadece 20 gün var. Kayısı ve badem çekirdeğinin olmamış hali olan çağla baharın en sevilen meyvesi. Ekşi bir tadı olan çağla kolesterolün düşmanı. Fakat çağlanın faydası sadece bu değil. İşte iyi bir lif kaynağı olan çağlanın faydaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Baharın popüler meyvelerinden biri olan çağla, 200 TL'den tezgahlarda yerini almaya başladı. Baharın simgesi çağlanın faydasını bilenler özellikle kolesterol için alıyor. Peki, çağla başka neye iyi geliyor?

Çağla, bahar mevsiminde yalnızca 20 gün görülebilen fakat yararları saymakla bitmeyen bir meyvedir. Kayısı ve badem çekirdeğinin olmamış hali olan çağla, ekşi tatlı bir meyve.

ÇAĞLANIN FAYDALARI

Kolesterolü düşürür ve kötü kolesterolün düşmanıdır

Lifli bir meyvedir. Diyete uygundur. Bağırsaklardaki yararlı bakterileri artırır

Boğaz ağrısına ve akciğer hastalıklarına faydalıdır

İyi bir C vitamini kaynağıdır

Safra kesesinde taş oluşumunu önlemektedir

Tansiyonu dengeleyici özelliği vardır

Metabolizmayı hızlandırır

Güçlü bir antioksidandır

Kas kasılmaları ve krampları giderici niteliği bulunmaktadır

İltihap oluşumuna engel olur

Kalp ve damar sağlığı açısından yararlıdır

Bağışıklığı güçlendirir

Kalbe iyi gelir

Cilt sağlığına faydalıdır

Bir tabak çağla vücudun su ihtiyacının yüzde 40'ını karşılar.