AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Baharın popüler meyvelerinden biri olan çağla, 200 TL'den tezgahlarda yerini almaya başladı. Baharın simgesi çağlanın faydasını bilenler özellikle kolesterol için alıyor. Peki, çağla başka neye iyi geliyor?
Çağla, bahar mevsiminde yalnızca 20 gün görülebilen fakat yararları saymakla bitmeyen bir meyvedir. Kayısı ve badem çekirdeğinin olmamış hali olan çağla, ekşi tatlı bir meyve.
ÇAĞLANIN FAYDALARI
Kolesterolü düşürür ve kötü kolesterolün düşmanıdır
Lifli bir meyvedir. Diyete uygundur. Bağırsaklardaki yararlı bakterileri artırır
Boğaz ağrısına ve akciğer hastalıklarına faydalıdır
İyi bir C vitamini kaynağıdır
Safra kesesinde taş oluşumunu önlemektedir
Tansiyonu dengeleyici özelliği vardır
Metabolizmayı hızlandırır
Güçlü bir antioksidandır
Kas kasılmaları ve krampları giderici niteliği bulunmaktadır
İltihap oluşumuna engel olur
Kalp ve damar sağlığı açısından yararlıdır
Bağışıklığı güçlendirir
Kalbe iyi gelir
Cilt sağlığına faydalıdır
Bir tabak çağla vücudun su ihtiyacının yüzde 40'ını karşılar.