Kolesterolü anında düşürüyor, kan şekerini dengeliyor! Zeytinyağının bilinmeyen 5 faydası

Zeytinyağı en sağlıklı yağların başında geliyor. Zeytinyağlı besinler diyet listelerinin en başında yer alıyor. Kan şekerini düşürmesi zeytinyağını şeker hastaları için ilaç kılıyor. İşte zeytinyağı ve faydaları...

Zeytinyağı salatalarda ve yemeklerde sıkça kullanılır. Peki zeytinyağının hiç bilinmeyen faydaları neler? İşte yanıtı...

ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI

Zeytinyağı değerli antioksidanları içeriyor. Bu maddeler paslanmayı önlediği gibi kanser hücrelerinin de büyümesine engel olabiliyor. Bunlardan Hidroksitirosolün hücrelerdeki programlanmış hücre ölümünü teşvik ederek tiroit kanseri hücrelerini azalttığı bilimsel araştırmalarda gösterilmiş.

Bilim insanları hafıza kaybı olan farelerin diyetlerine, 8 hafta boyunca zeytinyağı eklendiğinde hafızalarının daha iyiye doğru gittiğini ve beyinde yeni hücrelerin oluşumunu teşvik etmek için kortekste önemli bir yanıt oluştuğunu gözlemlemişler.

Bilimsel araştırmalarda zeytinyağının osteoblast adı verilen kemik hücrelerinin artmasını teşvik ederek kemik sağlığına olumlu etkisi olduğu gösterilmiş.

Depresyona iyi geldiği gözlenmiş aynı zamanda bilim adamlarının yine fareler üzerinde yaptığı deneylerde mide ülseri olanlarda zeytinyağı ile beslenmeyi takiben ülserlerinde iyileşme görülmüş.

Zeytinyağının çok önemli faydalarından biri de yangıyı yani vücuttaki iltihabi reaksiyonu azaltmasıdır.