Kolesterol seviyesini dengeliyor, bu sebzenin suyu adeta şifa!

Kereviz sağlık açısından çok faydalı. Kerevizin ödem kesme özellikleri var. Peki kolesterol seviyesi nasıl düşer?

Kök sebzelerin kralı olarak bilinen kereviz, tam bir besin deposu olarak karşımıza çıkıyor. Sindirim sisteminden başlayıp damar sağlığına kadar çeşitli faydalar sunan kerevizi beslenme listenize mutlaka eklemeniz gerekiyor. Peki, kerevizin faydaları nelerdir? İşte cevabı...

KEREVİZİN FAYDALARI NELERDİR?

Lif bakımından oldukça zengin olan kereviz, böylece sindirim sistemini düzenliyor, kabızlık gibi sorunları hafifleterek genel sindirim sağlığına olumlu destek sağlıyor.

Düşük kalorili olan kereviz, tokluk hissi veren lif içeriğiyle, kilo kontrolü sağlamanıza yardımcı oluyor.

Kereviz, damar sağlığının korunmasında da etkili. İçeriğindeki bileşiklerin kan basıncını düşürdüğü ve kan lipid seviyelerini dengelediği bilinen bir gerçek. Bu özelliği, yüksek tansiyon ve kolesterol gibi sorunları olanlara büyük destek sağlıyor.

Kerevizin içindeki antioksidanlar, serbest radikallerin vücuda verdiği zararlar karşısında savaşarak, hücresel hasarı önlüyor. Aynı zamanda, bağışıklığın güçlenmesini sağlayarak hastalıklara karşı da koruyor.

Zengin mineraller içeren kereviz, özellikle içeriğindeki K vitamini sayesinde kemik sağlığına destek oluyor ve osteoporoz riskini minimum seviyeye indiriyor.