Kolayca hazırlanıyor: Çayın yanına sıcak poğaça tarifi!

Poğaça birçok insan tarafından sevilerek tüketilen yiyecekler arasında gösterilebiliyor. Ayrıca poğaça denildiğinde pek çok insanın aklına çay da gelebiliyor. Öte yandan çayın yanına sıcak poğaça tarifi evde kolayca hazırlanabiliyor. İşte detaylar…

Poğaça tarifini birçok insan merak edilebiliyor. Çünkü pek çok insan tarafından tüketilen bu yiyecek özellikle kahvaltılarda tercih edilmesinin yanı sıra neredeyse her öğün tüketilebiliyor. Ayrıca çayın yanında enfes lezzeti ile afiyetle tüketilebiliyor. Öte yandan çayın yanına sıcak poğaça tarifi kolayca hazırlanabiliyor. Bu nedenle birçok insan tarafından tercih sebebi olabiliyor.

ÇAYIN YANINA SICAK POĞAÇA TARİFİ

Çayın yanında sıcak sıcak tüketilebilen poğaça tarifi pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Nitekim poğaça tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

  • 1 su bardağı yoğurt.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 1 adet yumurta beyazı.
  • 1 yemek kaşığı toz şeker.
  • 3,5-4 su bardağı un.
  • 1 çay bardağı sıvı yağ.
  • Üzeri için Gerekli: 1 yemek kaşığı çörek otu ve 1 adet yumurta sarısı.

    İçi için Gerekli: 1 adet kapya biber, 100 gram kaşar peyniri ve 50 gram sucuk.

    HAZIRLANIŞI

    Poğaça tarifi birkaç adımda kolayca hazırlanabiliyor. Nitekim poğaça tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra yapılışına geçilebilir. İşte çayın yanına sıcak poğaça tarifinin hazırlanışı;

  • Kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeler bir araya getirilerek karıştırılır.
  • Ardından kabartma tozu ilave edilir.
  • Sonra azar azar un eklenir.
  • Devamında ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak el ile bastırılarak açılır.
  • Sonra iç kısmına minik minik doğranan malzemeler yerleştirilir (poğaçanın içi için gerekli olan malzemeler).
  • Devamında yarım ay şeklinde kapatılarak çatal yardımı ile minik dokunuşlar yapılır. Böylece kenarlarının birleşmesi sağlanır.
  • Üst kısmına yumurtanın sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
  • Akabinde 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dakika kadar pişirilir.
  • Devamında çıkartılıp dinlendirilir.
  • Sonrasında hazırlanan poğaça tarifi afiyetle tüketilebilir.