Kolay yemek tarifi arıyorsanız zade kebabı tarifini deneyebilirsiniz. Patlıcanlı yemekler arasında sevilen bir çeşit olan zade kebabı hem kolay hem lezzetli. Peki, zade kebabı nasıl yapılır?
Zade kebabında önce etler soteleniyor. Ardından kızartılan patlıcanlara güveçte birleştiriliyor. Bugünkü akşam yemeğine kolay yemek tarifi için nefis bir alternatif olabilir. İşte güveçte pişen zade kebabı tarifi ve malzemeleri...
ZADE KEBABI MALZEMELER
250 gr kuşbaşı et
4 adet uzun patlıcan
1 tane orta boy soğan
2 adet biber
2 adet patates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı varsa biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 adet domates rendesi
3 diş sarımsak
Karabiber, pulbiber
Kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için kaşar peyniri
ZADE KEBABI TARİFİ
Kolay yemek tarifi arayanların tercihi zade kebabı tarifi için önce etleri mühürleyin. Renkleri dönünce suyunu bırakınca biraz sıcak su ekleyin ve pişirin. Etler suyunu çekince sıvıyağ ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğan, sarımsakları da ilave edin. Onlar kavurulurken biberleri de doğrayıp ekleyin.
Hepsi kendinden geçince salçasını ekleyin bir tur karıştırın. Rendelenmiş domatesi de ilave edin ve pişirin.
Etler pişerken patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın.
Patlıcanları uzun şerit hâlinde dilimleyi ve kızartın. Yağını çekmesi için kağıt havluya alın.
Etli harç piştiyse tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra ocağın altını kapatın.
Et karışımına kızartılmış patatesleri de ekleyin.
Bu arada patlıcanlar küçük güveç kaplarına birbirine çapraz gelecek şekilde kürdan kebabı gibi dizin ve uçları sarkıtılır.
Etli harçtan doldurana kadar koyun ve kapatın. Hepsi bitince üzerine bolca kaşar peyniri rendesi koyun. İsteyenler beşamel sos da yapabilir. Zade kebabı bugünkü akşam yemeğine hazır. Afiyet olsun...