Etimek tatlısının şerbeti 10 dakika bekletilmelidir. Soğuduktan sonra şerbeti dökülen etimekler muhallebiyle süslenir. Peki muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır?
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200 ml)
Ceviz ya da Antep fıstığı
Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım.
Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dakika kadar beklettim.
Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun.
Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıralayın.
Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtın.
Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayın.
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyin ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırın ve ocağı kapatın.
Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alın.
Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi hazırlayarak sürün.
Afiyet olsun.