Revani tarifi çay yanına ya da akşam yemeğine kolay tatlı tarifi arayanlar tarafından araştırılıyor. Peki, revani nasıl yapılır? Revaninin ana malzemeleri arasında yoğurt, şeker, yumurta ve irmik yer alıyor. Hem misafire hem de ailenize ikram edebileceğiniz revani şerbetli bir tatlıdır. İki aşamada hazırlanır. İlk aşaması keki, ikinci aşaması ise şerbetidir.
Revaninin püf noktası şerbetinin iyi çekmesi için sıcak revani üzerine soğuk şerbetin dökülmesidir. Eğer hâlâ günün tatlısına karar vermediyseniz işte size 3 adımda revani tarifi ve malzemeleri...
REVANİ TATLISI İÇİN MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Revani şerbeti için malzemeler
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
3 ADIMDA REVANİ TARİFİ
1. Revani tarifi menünüzün favorisi olabilir. Bunun için önce şerbeti hazırlayın. Şerbet için tencereye şekeri ve suyu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Revanin püf noktası da budur. Şerbeti soğuk dökülür.
2. Kek için yumurta ve şekeri bir kaba alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız revani kekini tepsiye dökün.
3. 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti iyi çekmesi için keki dilimleyin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökün. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, Hindistan cevizi ya da fıstık vb. ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Anne tarifiyle revani hazır. Afiyet olsun...