İstiridye tatlısı şerbetli tatlılar arasında sevilerek tüketiliyor. Özellikle Ramazan'da çok sevilen istiridye tatlısı hem kolay hem de görünümü iştah kabartıyor.
İstiridye tatlısı için önce şerbeti hazırlamak gerekiyor. Ardından irmikli ve tahinli hamuru yoğruluyor. İşte iftar menüsüne layık istiridye tatlısı tarifi ve malzemeleri...
İSTİRİDYE TATLISI MALZEMELERİ
2 yumurta
250 gr oda ısısında tereyağı
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeteri kadar un
Şerbeti için malzemeler:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
İSTİRİDYE TATLISI TARİFİ
1. İstiridye tatlısı için önce şerbeti hazırlayın. Şerbetle tatlının zıt sıcaklıkta olması önemli olduğu için önce şerbeti hazırlayın. 3 su bardağı şeker, 3 su bardak su ve 1 dilim limonu orta ateşte kaynatın. Şerbet kıvamını alınca soğumaya bırakın.
2. Un hariç tüm malzemeleri karıştırın ve unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
3. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Elinizle yuvarlak yapıp bastırıp ve çay bardağı ile 4 tane kesik atıp. Şekil verin.
4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda tatlı kızarana kadar pişirin. (Her fırının ayarı farklıdır. 200 derecede olanlar da vardır)
5. Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra, 1-2 dakika bekletin ve soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun...