aksam.com.tr/Mor Papatya
Sadece 15 dakikada hazırlanabilen, nefis ve ekonomik bir tatlıya ne dersiniz? Tam mevsiminde bol sulu ve C vitamini bombası portakalla hazırlayacağınız bu tatlı farklı, nefis ve çok kolay!
PORTAKALLI TATLI İÇİN MALZEMELER
Sütlü muhallebisi için malzemeler
3 su bardağı süt
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Portakallı muhallebisi için malzemeler
3 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
PORTAKALLI TATLININ YAPILIŞI
1. Portakallı muhallebi için malzemeleri tencereye alıp iyice karıştırın ve kaynatın.
2. Sütlü muhallebi için gerekli malzemeleri de ayrı bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
3. Ocaktan aldığınız malzemeler soğumadan, önceden ıslattığınız cam bir kalıba, önce sütlü sonra portakallı muhallebiden sırayla azar azar dökün. Tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın.
4. Oda ısısında soğuyan tatlınızı dolapta dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarabilir ve dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
5. Dilerseniz tatlıyı cam kuplarda tek kişilik olarak da servis edebilirsiniz.
6. Tatlınızı; hindistan cevizi, portakal dilimleri ya da toz haline getirilmiş kakaolu bisküvi ile süslemenizi tavsiye ederiz.
Afiyet olsun...