Hep aynı kahvaltılık tariflerinden sıkıldıysanız işte size yöresel lezzet kaygana tarifi. Un, süt, soğan ve tuz gibi evde bulunan malzemelerle hazırlanan kaygana Karadeniz Bölgesi'nde çok sevilen kahvaltılıktır.
Kolay kahvaltılık tarifi arıyorsanız tatlıyla, peynirle ya da sebzeyle tüketebileceğiniz kaygana tarifini deneyebilirsiniz. İşte hafta sonu kahvaltısını özel hâle getiren nefis tarif...
KAYGANA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı un
4 yumurta(Kişi sayısına göre miktar artabilir?
1 su bardağı süt
Dereotu
Maydanoz
İsteğe bağlı yeşil soğan
Tuz
KAYGANANIN YAPILIŞI
1. Hep aynı kahvaltılık tariflerinden sıkıldıysanız kaygana tam sofranıza layık. Öncelikle miktarları kişi sayısına göre artırabilirsiniz. Bir tencerede unu, sütü ve tuzu karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyin. Yeşillikleri de ilave edin ve çırpın.
2. Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın. Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
3. Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz. Arasına peynir vs ekleyecekseniz çok ince yapmanıza gerek yok. Kahvaltı için kayganalar hazır. Afiyet olsun.
KAYGANA SERVİS ÖNERİSİ
İstediğiniz yeşil sebzelerle kaygana tarifini renklendirebilirsiniz. İçine peynir çeşitleri, domates ekleyebilirsiniz. Kahvaltı dışında yemek öğünü olarak da içerisinde tavuk kullanabilirsiniz.