AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Bayram günlerinde baklava yapma geleneği devam ediyor. Yapımı birçok kişinin gözünü korkutsa da aslında evde baklava yapmak çok kolay. Baklavanın püf noktası ise ince açmanız. Peki kolay ev baklavası nasıl yapılır? İşte ceviz ve fıstıkla süsleyebileceğiniz tadına doyulmaz ev baklavası tarifi...
KOLAY EV BAKLAVASI MALZEMELER
4 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
6 su bardağı un
BAKLAVANIN İÇ MALZEMESİ
Kırılmış ceviz, fındık ufalanmış fıstık
BAKLAVAYI AÇMAK İÇİN
Mısır nişastası
BAKLAVANIN ŞERBETİ İÇİN
3 bardak şeker
4 bardak su
Bir kaç damla limon suyu
KOLAY EV BAKLAVASI YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisine 4 yumurtayı ekleyin. Üzerine 1,5 su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı sirkeyi ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip 2 dakika çırpın. 6 su bardağı unu azar azar karışıma yedirerek ekleyin ve karıştırın. En kabartma tozunu ekleyin ve bir -iki kez çırpmanız yeterli olacaktır. Daha sonra hamurunuzun yapışmaması için tezgahınıza ve hamurun üzerine un ve nişasta serpin. Hamurunuzu top şeklinde 24 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamurları küçük servis tabağı botundan açın. Ve üzerini temiz bir örtüyle kapatıp 1 saat dinlendirin.
HAMURU AÇMA VE BİRLEŞTİRME AŞAMASI
1. Tezgahı hafifçe nişastalayın. Ardından bezelerin üzerine nişasta serperek birkaç tanesini üst üste koyup tepsinizin genişliğinde açmaya başlayın.
3. Tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yufkaları birbirinden ayırın ve bir tanesini tereyağı ile yağlanmış tepsiye serin.
4. Açtığınız yufkaları alt katman ve üst katman olmak üzere ikiye bölün. İlk katları sermeye başlayın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürün.
5. Ortasına fıstığı ya da fındığı serin.
6. Diğer katları da çıktıktan ve aralarına eritilmiş tereyağı sürdükten sonra bir bıçak yardımıyla hafifçe karelere bölün.
7. Üzerine de kalan tereyağını ekledikten sonra 195 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Ardından fırını 180 dereceye indirip 35 dakika daha kontrollü olarak pişirin.
BAKLAVANIN ÜZERİ İÇİN
250 gram tereyağı ya da margarini dökebilirsiniz. Fıstık veya ceviz ile üzerini süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.