Kolajen vücutta 20'li yaşlardan sonra azalıyor. Dolayısıyla artık kolajenli besinlere sofrada yer açmak gerekiyor. Kolajen eksikliği kırışıklık, ciltte sarkma, eklemlerde ağrı ve kaslarda zayıflık gibi sorunlara neden oluyor. 30 yaşına geldiğinizde 50 yaşında gibi görünmek istemiyorsanız kahvaltıda ya da akşam yemeğinde kolajenli besinler tüketin.
Kemik suyu
Kolajen kemik suyunda bulunur. Kolajen ve mineralleri vücuda almak için kemik suyu tavuk, sığır eti veya diğer hayvan kemiklerinin pişirilmesiyle çıkarılır.
Yumurtanın beyazı
Yumurtanın beyazı kolajeni oluşturan ana amino asitler olan glisin ve prolin içerir. Yumurtanın sarısı ise cilt, kemik ve kas sağlığını korur. D vitamini açısından da faydalıdır. Yumurtayı ister haşlayın ister tavada pişirin. Yeter ki güne onunla başlayın.
Avokado
Özellikle ünlülerin elinden düşmeyen avokadonun popüler olmasının nedenlerinden biri de kolajendir. Cildi parlatır, besler. Avokado E vitamini ve omega-3 yağ asitleriyle doludur. Smoothie, salata veya tostunuzda tüketebilirsiniz.