Kolajen ve kalsiyum deposu! İtalya mutfağının gözdesi Toscana çorbası içinizi ısıtsın

Günümüzde sağlıklı beslenmenin başında gelen Toscana çorbası kolajen ve kalsiyum doludur. İtalyan mutfağının gözdesi olan kalsiyum ve kolajen deposu sayılan bu eşsiz lezzeti sofralarınıza taşıma zamanı geldi. Peki Toscana çorbası nasıl yapılır? Yanıtı haberin detayında...

Fatimatüzzehra Maslak

İtalyan mutfağının temelini oluşturan Toscana şehrinin en meşhur çorbasını sizler için araştırdık. Bir kasesi kolajen ve kalsiyum eksiğinizi kapatacak. Toscana çorbasını evlerinizde yapmak ve içeriğinde kolajen kalsiyumdan faydalanmak istiyorsanız kolları sıvayın.

İçeriğinde en sengin besinlerin olacağı Toscana çorbasından kase kase içeceksiniz. Yapımı 30 dakikanızı alacak olan çorba sayesinde sofranıza dünya mutfakları lezzetini taşımış olacaksınız.

TOSCANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 dilim pastırma

100 gram sosis

2 diş sarımsak

Bir yemek kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı tavuk suyu

1 adet patates

1 adet soğan

Bir su bardağı kadar ince kesilmiş beyaz lahana

Yarım su bardağı krema

Karabiber, fesleğen, toz biber

YAPILIŞI

Bir tencereye zeytinyağını koyup üzerine soğanları kesip ekleyin.

Akabinde sarımsakları rendeleyip ilave edin.

Son olarak patatesleri dilimleyip koyun.

Üzerine krema döküp 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyin.

Karıştırırken lahana ve baharatları ilave edin.

Küçük bir tavada sosis ve pastırmaları pişirip içine ekledikten sonra 25 dakika kaynatın.

Afiyet şifa olsun...

Kalsiyum deposu iftar tatlısı! Evde fırında sütlaç nasıl yapılır?