Kolajen öldürücü 3 şey

Kolajen cildi güzelleştiren ve genç görünmesini sağlayan bir madde. Her ciltte belirli miktarda bulunan kolajen çevresel faktörler yüzünden kaybedilebiliyor. Peki kolajen kaybına neden olan besinler nelerdir? İşte kolajen öldürücü 3 şey...

Kolajen hem tablet hem besin yoluyla lınabilen cilt dostu bir madde. Kolajeni yeterli ciltlerde parlak ve pürüzsüz bir görünüm ortaya çıkıyor. Peki kolajen kaybına neden olan besinler nelerdir? İşte kolajen öldürücü 3 şey...

KOLAJEN ÖLDÜRÜCÜ 3 ŞEY

1- Sigara, güneş ve şekerden uzak durun ve iyi uyuyun. Vücudumuzdaki kolajeni azaltan en önemli etken sigaradır. Bu konuda yapılan bir araştırma sigaranın yüzde 18-22 oranında kolajen azalttığını gösteriyor. Işıldayan bir cilt için sigarayı bırakmak şart görünüyor.

2- Kolajen üretimini azaltan bir diğer etken de güneş ışınlarına fazla maruz kalmak. Bu yüzden güneşin dik geldiği saatlerde güneşe doğrudan maruz kalmamak ve güneş kremleriyle korunmak gerekiyor. Fazla şeker tüketimi de yine kolajen üretimini sekteye uğratan faktörlerden biri. Bu yüzden şekerden, özellikle de işlenmiş şekerli gıdalardan olabildiğince uzak durmalısınız.

3-Kolajen üretimini baltalayarak cildin genç görünmesinin önüne geçen diğer konular da stres, sağlıksız beslenme, hava kirliliği ve hareketsizliktir. Uyurken vücudunuz her gün meydana gelen hasarı onarır, yeniden inşa eder, yeniler ve onarır. Vücudunuzun kolajen üretme yeteneğini desteklemek istiyorsanız günde en az 7-8 saat uyumaya özen göstermelisiniz.