Kolajen deryası balık... D vitamini ve Omega 3 en çok onda var

Balık tüketimi uzmanlar tarafından sık sık destekleniyor. Sağlıklı bir yaşam için düzenli balık tüketilmeli. Çünkü içerisinde Omega 3 ve kolajen var. Peki en sağlıklı balık hangisi?

HABER MERKEZİ

Doğanın aspirini deniliyor. Uzmanlar haftada 2 porsiyon tüketilmesini öneriyor. Kalp rahatsızlıkları riskini yüzde 30 azaltan bu balık levrek ve çipuradan daha faydalı. İşte levrek ve çipuradan çok daha faydalı o balık...

Doğanın aspirini deniliyor. Uzmanlar haftada 2 porsiyon tüketilmesini öneriyor. Kalp rahatsızlıkları riskini yüzde 30 azaltan bu balık levrek ve çipuradan daha faydalı.

Beslenme uzmanı Mackenzie Burgess, sardalya tüketiminin genel sağlık açısından çok sayıda olumlu etkisi olduğunu ifade etti. Balıklar arasında D vitamini açısından nadir balıklar arasında yer alan sardalyanın 106 gramlık konserveliği bile günlük D vitamininin yüzde 22'sini karşılıyor.

BEYNİN GRİ MADDESİNİ ARTIRIYOR

Düşük cıva nedeniyle güvenli bir seçenek olan sardalya PA ve DHA gibi omega-3 yağ asitleri açısından da oldukça zengin. Bu yağ asitleri, kalp sağlığını desteliyor ve iltihabı önlüyor. Ayrıca beynin gri maddesini artırarak Alzheimer gelişimini yavaşlatıyor.

Yapılan araştırmalarda haftada 1 ila 2 porsiyon sardalya tüketmenin kalp hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 30'da fazla azalttığını ortaya çıkardı.

GLA ADLI ÖZEL BİR OMEGE-6'YA SAHİP

Uzman isim Ashley Koff, sardalyanın içerisinde GLA adlı bir omega-6 yağ asidi olduğunu bunun da cilt, tırnak ve hormon sağlığına katkı sağladığını ifade etti.

DENİZ KOLAJENİ İÇERİYOR

Önceki araştırmalardan da sardalyanın yüksek miktarda deniz kolajeni içerdiği bundan dolayı bu kolajenin cilt, kemik ve bağ dokuları üzerinde olumlu etkiler yaratı ortaya koyulmuştu.

Koff, sardalyanın özelliklerine karşı 'Doğanın aspirini' tanımını kullanıyor.