Kolajen deposu Güney Kore lezzeti! Tavuk suyuna sebzeli noodle çorbası nasıl yapılır?

Güney Kore'nin en sevilen lezzetlerinin başında gelen noodle ile yapılan çorba tarifine bayılacaksınız. Tavuk sulu sebzeli olan noodle çorbası yüksek oranda kolajen içermektedir. İçeriği kolajen vücuda anında işler. Peki tavuk sulu sebzeli noodle çorbası nasıl yapılır? Yanıtı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Evde Güney Kore usulü tavuk sulu sebzeli noodle çorbası yapmak artık çok kolay. İçeriğinde yüksek oranda kolajen barındıran Güney Kore usulü tavuk sulu sebzeli noodle çorba, sayesinde cildiniz de midenizde bayram edecek.

Güney Kore mutfağı Türk mutfağından sonra dünyanın en zengin yemek çeşidine sahiptir. Dizi ve filmler aracılığıyla popüler olan ve ülkemizde her semtte neredeyse açılan Kore restoranlarında satılan lezzetlerden biri olan tavuk sulu sebzeli noodle çorbasının yapılışını sizler için değerlendirdik.

TAVUK SULU SEBZELİ NOODLE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

300 gram tavuk göğsü

2 dal yeşil soğan

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet noodle paket

Karabiber, toz biber

Bir yemek kaşığı soya sosu

Yarım tatlı kaşığı köri

Bir yemek kaşığı susam yağı

YAPILIŞI

Bir tencereye tavuk göğsünü kuşbaşı dilimleyip koyun.

Üzerine bir buçuk litre su dökün.

Ardından patateslerin kabuklarını soyun.

Küp küp kesip üzerine ekleyin.

Havuç ve yeşil soğanları da hallettikten sonra tencerenin ağzını kapatın.

Bir tavada susam yağını, köri, soya sosu, toz biber ve karabiberi koyup karıştırın.

Ardından tavuk tenceresine noodleları ve tavadaki harcı koyun.

30 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Afiyet şifa olsun...

Hayallerinizin de ötesinde bir lezzet! Sivas'ın Pehli yemeği nasıl yapılır?