AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Evde Güney Kore usulü tavuk sulu sebzeli noodle çorbası yapmak artık çok kolay. İçeriğinde yüksek oranda kolajen barındıran Güney Kore usulü tavuk sulu sebzeli noodle çorba, sayesinde cildiniz de midenizde bayram edecek.
Güney Kore mutfağı Türk mutfağından sonra dünyanın en zengin yemek çeşidine sahiptir. Dizi ve filmler aracılığıyla popüler olan ve ülkemizde her semtte neredeyse açılan Kore restoranlarında satılan lezzetlerden biri olan tavuk sulu sebzeli noodle çorbasının yapılışını sizler için değerlendirdik.
MALZEMELER
300 gram tavuk göğsü
2 dal yeşil soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet noodle paket
Karabiber, toz biber
Bir yemek kaşığı soya sosu
Yarım tatlı kaşığı köri
Bir yemek kaşığı susam yağı
YAPILIŞI
Bir tencereye tavuk göğsünü kuşbaşı dilimleyip koyun.
Üzerine bir buçuk litre su dökün.
Ardından patateslerin kabuklarını soyun.
Küp küp kesip üzerine ekleyin.
Havuç ve yeşil soğanları da hallettikten sonra tencerenin ağzını kapatın.
Bir tavada susam yağını, köri, soya sosu, toz biber ve karabiberi koyup karıştırın.
Ardından tavuk tenceresine noodleları ve tavadaki harcı koyun.
30 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Afiyet şifa olsun...