Kolajen üretimi 20'li yaşlara kadar vücutta fazla iken, yaşlanma süreciyle birlikte azalıyor. Bunun sonucunda ise pek çok insan kolajen üretimine faydalı olan besinlere sofrada yer ayırıyor. Çünkü kolajen eksikliği; kırışıklık, eklemlerde ağrı ve ciltte sarkma gibi sorunlara sebep olabiliyor.
Peki, genç kalmak isteyenlerin sıklıkla tükettiği adeta kolajen deposu olarak görülen besinler hangileri?
Kolajen deposu olarak görülen birçok farklı besin bulunuyor. Ancak bu besinlerden 3'ü diğerlerine kıyasla ön plana çıkabiliyor. İşte genç kalmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği o 3 besin; avokado, yumurtanın beyazı ve kemik suyu.
Avokado: Cildi parlatma ve beslemede faydalı olan avokado, E vitamini ve omega-3 yağ asitleri açısından zengin. Ayrıca kolajen deposu olarak bilinir.
Yumurtanın Beyazı: Yumurta beyazı, kolajeni oluşturan ana amino asitler olan prolin ve glisin içerir. Yumurta sarısı ise kemik, kas ve cilt sağlığını korumada faydalı olabilir. Ayrıca D vitamini bakımından yararlıdır.
Kemik Suyu: Kolajen ve mineralleri vücuda almak için kemik suyu faydalı olarak bilinir.