Kolajenin 1 numaralı besini açıklandı! Kolajen bağırsak duvarını yıkıyor

Kolajenin eksik olması zamanla saçların dökülmesi, kasların küçülmesi, kırışıklıkların artması anlamına gelir. Bu yüzden kolajen seviyelerini artıracak ürünleri avucunuzda taşımanız gerekiyor. Çünkü kolajen besin kaynakları kasları güçlendiriyor, cildi yeniliyor, bağırsakları iyileştiriyor, saç dökülmesini ve kırışıklıkları azaltıyor. İşte kolajenin 1 numaralı besin kaynakları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kolajen vücudun eklemlerini ayakta tutan en önemli proteindir. Kolajen içeren besinler tüketerek vücutta cilt, bağırsak, kemikler, kaslar ve eklemlerin sağlamlığını koruyabilirsiniz. Zayıf saçlar ve kırılgan tırnaklar genellikle kolajen eksikliğinden kaynaklanabilir.

Özellikle çağın sorunu olan saç dökülmesi, zayıf bağışıklık, sindirim sorunlarının çoğu kolajen eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Vücuda besinler yoluyla aldığınız kolajen eklemlerdeki bağ dokusunu korur ve bağırsak duvarını iyileştirir.

KOLAJEN SEVİYELERİ DÜŞTÜĞÜNDE NE OLUR?

Yaşlılık belirtileri hızlanır.

Saç dökülmesi, saçta kepek başlar.

Cilt hasarı, sarkmalar ve kırışıklıklar oluşur.

Kasların küçülmesine neden olur.

Eklem ağrıları erken başlar.

KOLEJEN YÜKLÜ BESİNLER

Balık: Somon, sardalya ve uskumru gibi yağlı balıklar, kolajen üretimini teşvik eden omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.

Kemik Suyu: Kemik suyu, kolajen ve diğer önemli besin maddeleri içerir. Ev yapımı veya doğal olarak hazırlanmış kemik suları tercih edilmelidir.

Yumurta Beyazı: Yumurta beyazı, kolajen üretimini destekleyen amino asitler içerir.

Yeşil Sebzeler: Ispanak, brokoli ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzeler, C vitamini ve diğer antioksidanlar açısından zengindir ve kolajen sentezini destekler.

Portakal ve Diğer Turunçgiller: Portakal, greyfurt ve mandalina gibi turunçgiller, C vitamini içeriğiyle kolajen üretimini destekler.

Kırmızı Biber: Kırmızı biber, C vitamini açısından zengindir ve kolajen üretimini artırabilir.

Kırmızı Meyveler: Çilek, ahududu ve böğürtlen gibi kırmızı meyveler, C vitamini içeriği ve antioksidanlarla kolajen üretimini teşvik eder.

Badem ve Fındık: Badem, fındık ve ceviz gibi yağlı tohumlar, kolajen üretimini destekleyen E vitamini ve diğer besin maddeleri içerir.

Bu besinleri dengeli bir diyet içinde tüketmek, kolajen seviyenizi artırmaya yardımcı olabilir ve cildinizin sağlığını destekleyebilir.