Ev ekmeği hem doğal hem lezzetli bir yiyecek. İster tam buğday unundan diyet ister beyaz undan normal ekmek yapılabilir. Peki kokusuyla iştah açan ev ekmeği nasıl yapılır? Ev ekmeğinin püf noktaları nelerdir? İşte tarifi...
EV EKMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı kuru maya
1/3 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
3 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
Yoğurt
EVDE EKMEK NASIL YAPILIR?
Ilık süt, şeker ve mayayı bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
Ardından tuzu ve unu içine az az ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
İyice yoğurduktan sonra un serpilmiş başka bir kabın içine hamurunuzu aktarın.
Üzerini hava almayacak şekilde örtün ve 1 saat mayalandırın.
Kabaran hamuru tezgaha hafifçe un serperek birkaç dakika kadar tekrar yoğurun.
Şekil verip pişirme kabına aktarın ve üzerini kapatarak tekrar 30-40 dakika dinlenmeye bırakın.
Fırına atmadan önce yoğurdu çırpın ve üzerine hafifçe sürün.
Son olarak önceden ısıtılmış 230 derece fırında 25 dakika pişirin.
EV EKMEĞİ PÜF NOKTALARI
Ekmek hamurunun yoğurulması sırasında çok fazla un kullanılmaması ekmeğin daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda evde yapılan ekmeklerin fırında satılan ekmekler kadar büyük olmasına gerek yoktur. Büyük ekmekler hem daha çok zahmetli olacak hem de pişirilmesi çok daha uzun sürecektir. Özellikle ekmeğin hamuru mutlaka mayalanmalıdır. İhtiyaç duyulan zaman beklenilmelidir.