KADİR TEKİN
21. yüzyıldan beri dünyanın birçok ülkesinde tüketilen yeşil taze soğanın faydaları yazmakla bitmiyor. Kokusuyla ve aromasıyla farklı bir lezzet katan yeşil taze soğan bağışıklığın adeta ilacı. Her gün salatada ya da yemeklerin yanında tüketebilirsiniz.
YEŞİL TAZE SOĞANIN 7 FAYDASI
Yeşil taze soğan bağırsak sağlığını iyileştirir, kemikleri ve eklemleri güçlendirir, kanser riskini önler ve göz sağlığını iyileştirir. Bunlar dışında da yeşil taze soğanın birçok sağlık faydası bulunuyor.
1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
C vitaminleri ve antioksidan içeriğinden dolayı bağışıklığı güçlendirir, enfeksiyona karşı korur.
2. Anemiyi Tedavi Etmeye Yardımcı Olur
Düzenli diyete yeşil soğan eklemek, bol miktarda demir alınmasını garantileyecek ve kırmızı kan hücresi sentezini ve kan geçişini destekler.
3. Kalp Sağlığını Destekler
Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Kan pıhtılaşmasını destekleyebilir. Yeşil soğan kalp krizi ve felç vakalarını önlemede çok avantajlıdır
4. Sindirim Sistemini Rahatlatır
Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı giderir.
5. Antioksidan Kaynağıdır
Serbest radikallerle savaşan antioksidanlar içerir. Hücre yaşlanmasını yavaşlatır ve karşı koruyucu rol oynar.
6. Kemik Sağlığına Katkı Sağlar
Kalsiyum ve K vitaminleri, kemik gelişimi ve onarımı için faydalıdır.
7. Göz Sağlığını Destekler
A vitamini açısından da zengin olan taze soğan, gözleri korur.
NASIL TÜKETİLMELİ?
Salatalarda, omletlerde, çiğ olarak ya da yemeklerin üzerine doğranarak rahatlıkla tüketilebilir.