Kokusuna bakmayın kıtır kıtır yiyin! Her gün yeşil soğan yemenin 7 faydası

Dünyanın dört bir yanında yetişen yeşil taze soğan bazı illerde çok tüketilir. Bazıları ise kokusundan dolayı tüketmez. Dedelerimizin, ninelerimizin elinden düşmeyen, Anadolu sofrasının demirbaşı yeşil taze soğanın binbir faydası var. İşte taze soğanı her gün salataya eklemenin 7 faydası…

KADİR TEKİN

21. yüzyıldan beri dünyanın birçok ülkesinde tüketilen yeşil taze soğanın faydaları yazmakla bitmiyor. Kokusuyla ve aromasıyla farklı bir lezzet katan yeşil taze soğan bağışıklığın adeta ilacı. Her gün salatada ya da yemeklerin yanında tüketebilirsiniz.

YEŞİL TAZE SOĞANIN 7 FAYDASI

Yeşil taze soğan bağırsak sağlığını iyileştirir, kemikleri ve eklemleri güçlendirir, kanser riskini önler ve göz sağlığını iyileştirir. Bunlar dışında da yeşil taze soğanın birçok sağlık faydası bulunuyor.

1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

C vitaminleri ve antioksidan içeriğinden dolayı bağışıklığı güçlendirir, enfeksiyona karşı korur.

2. Anemiyi Tedavi Etmeye Yardımcı Olur

Düzenli diyete yeşil soğan eklemek, bol miktarda demir alınmasını garantileyecek ve kırmızı kan hücresi sentezini ve kan geçişini destekler.

3. Kalp Sağlığını Destekler

Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Kan pıhtılaşmasını destekleyebilir. Yeşil soğan kalp krizi ve felç vakalarını önlemede çok avantajlıdır

4. Sindirim Sistemini Rahatlatır

Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı giderir.

5. Antioksidan Kaynağıdır

Serbest radikallerle savaşan antioksidanlar içerir. Hücre yaşlanmasını yavaşlatır ve karşı koruyucu rol oynar.

6. Kemik Sağlığına Katkı Sağlar

Kalsiyum ve K vitaminleri, kemik gelişimi ve onarımı için faydalıdır.

7. Göz Sağlığını Destekler

A vitamini açısından da zengin olan taze soğan, gözleri korur.

NASIL TÜKETİLMELİ?

Salatalarda, omletlerde, çiğ olarak ya da yemeklerin üzerine doğranarak rahatlıkla tüketilebilir.

Ne bal ne soğan! Balgamlı öksürükten 1 haftada kurtarıyor