Kokusu yan odadan duyulan krep börek tarifi! Kaşar ve sucukla süsleniyor, çayın yanına çok yakışıyor

Krep börek lezzeti ve pratikliğiyle çok seviliyor. Krep börek yumuşacık bir tadıma sahip oluyor. Krep böreğin arasına dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.

Krep hamuru için malzemeler pürüzsüz olana dek karıştırılmalı. Krep böreğin arasına sucuk, kaşar veya beyaz peynir koyabilirsiniz. Peki krep börek tarifinde neler var?

Krep Börek tarifi

2 yumurta

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

Dilerseniz karabiber pul biber

Arası için

Kaşar peyniri

Sucuk

Yapılışı

Yumurta ve sütü çırpalım daha sonra yağ tuz ve unu ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım krep tavasını ısıtalım bir kepçe krep hamurumuzdan tavaya alıp yayalım arkalı önlü hafif pişirelim iyice pişmesin.

Krepin ortasına bir dilim kaşar peyniri koyalım üzerine kızarttığımız sucuklardan koyalım ve tekrar üzerine bir dilim kaşar peyniri koyalım ve krepi içe doğru katlayalım.

Tavaya çok az yağ koyalım katladığımız krepleri arkalı önlü kızartalım.

Krep böreklerimiz hazır.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

İçine isterseniz sucuk yerine beyaz peynir kaşar peyniri de koyabilirsiniz.