Kokusu yan daireden duyulan pastane usulü açma tarifi! Pofuduk gibi yumuşacık! Tadına bakan hayran kalıyor

Açmanın püf noktası yumuşak olmasıdır. Pastane usulü açma tel tel açılıyor. Kokusu tüm eve yayılan açma nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kahvaltıya veya ikindi çayına lezzet katacak mayalı açma tarifini derledik. Bu açmanın tadına bir kez bakan mutlaka tarifini istiyor. Peki lezzet abidesi açma nasıl yapılır?

MALZEMELER:

2 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta (sarısı üzerine)

4 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya

4 su bardağı un (kontrollü)

YAPILIŞI:

1. Bir kabın içerisinde ılık sütü, şekeri ve mayayı karıştırın ve üzerini kapatın. Mayanın kabarmasını bekleyin.

2. Maya kabardığında diğer malzemeleri ekleyin ve kontrollü bir şekilde unu dökerek yumuşak bir hamur elde edin.

3. Hamurun kabarması için bir süre bekleyin. Ardından ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve silindir şeklinde uzatıp birbirine dolayarak birleştirin.

4. Fırın kağıdı serili tepsiye açmaları belirli aralıklarla dizin. Yarım saat tepsi mayası için bekleyin ve ardından üzerlerine yumurta sarısı sürün.

5. Önceden ısıtılmış 200 derece fanlı fırında açmaların üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Bu yumuşacık açma tarifiyle, pratik bir şekilde lezzet dolu açmalar yapabilirsiniz.

Ev yapımı açmaların en güzel örneklerinden biri olan bu tarifi deneyin ve kahvaltılarınızı lezzetle taçlandırın!