Kokusu üst komşudan duyulan havuçlu kek tarifi! Sünger gibi yumuşacık taptaze

Havuçlu kek kokusu tüm eve yayılıyor. Taptaze bir tadıma sahip olan havuçlu kek yapılışını derledik. Peki havuçlu kek nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Havuçlu kek, tatlı sevenler için harika bir seçenek! Havuçlu kek kıvamının tam tutması için malzemeler çok iyi karıştırılmalı. Yapılışı genellikle şöyle olur:

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı rende havuç (yaklaşık 2 büyük havuç)

1/2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı vanilin

Yapılışı:

Fırını 180°C'ye ısıtın.

Yumurtaları ve şekeri mikserle çırpın.

Sıvı yağı ve vanilini ekleyin, karıştırmaya devam edin.

Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu ve tarçını karıştırın.

Bu kuru karışımı, sıvı karışıma yavaşça ekleyin, karıştırın.

Son olarak, rendelenmiş havuçları ve cevizleri ekleyin ve karıştırın.

Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve 30-40 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin.

Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın, dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun!